Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2024, 11:15
Markus jak ty manipulujesz
Pokaż mi ligę gdzie się stawia na inną myśl szkoleniowa niż rodzima i pokaż mi wielkich trenerów co wyskoczyli ze swojej ligi do lig zagranicznych.
Po co komu na zachodzie trener z Polski jak mają np w Holandii swoich 20 Maskantow i kilku na o wiele wyższym poziomie?

Trenerów jest na tyle dużo wszędzie a popyt jest bardzo ograniczony, że nie trzeba i nie praktykuje się nigdzie ściągania kogoś bo gdzieś sobie poradził. Każdy kraj stawia na swoich rodaków albo na ludzi co grali w ich ligach, a słabe kraje jak nasz czy jakieś Chiny czasami ściągają obcych trenerów z zagranicy z myślą że sobie poradzą, ale też często po jakimś kluczu, a bo Słowak czy Czech, rozumie Polska piłkę, jakoś tak blisko nam do nich więc spróbujmy, a bo grał w dobrym klubie albo trenował kogoś w innym kraju na poziomie naszego klubu to pewnie tu da radę.
Nikt normalny nie będzie do mocnej ligi brał jakiegoś Papszuna czy Guli bo w swoim kraju im się coś udało, w tych swoich śmieszno poważnych ligach.
Odwrotnie ok, słaba liga może ściągać ludzi z zagranicy, z mocniejszych lig.

Także weź się opanuj w tym swoim wymyślaniu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując