Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2024, 00:13
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Warto też dodać, ze klub jest chory m.in. przez działania Królewskiego
Tak, chociaż uczciwie trzeba dodać że pełnię władzy w klubie przejął jak już wszystko co najgorsze się wydarzyło (spadek po przepłaconym sezonie, przegranie awansu po pierwszej rundzie w pierwszej lidze). Pytanie jaki miał realny wpływ wcześniej na rozmaite katastrofalne decyzje. IMO niewielki.

@pepe72 - nie wieszałem psów na Brodzie tylko opisałem jego postawę za Jopa. Merytoryczne nie jest bynajmniej opisanie każdego jego babola jako "słuszna decyzja" albo "bez konsekwencji", za co zostałeś zresztą szybko skontrowany.

Myślę że puentą będzie to, kto dostanie jedynkę u nowego trenera. On na zaczepkę dziennikarza (bo trudno inaczej potraktować pytanie trenera który pracuje w klubie kilka dni i nie odbył nawet jednego treningu, a jest jeszcze przed obozem przygotowawczym o obsadę bramki) odpowiedział w jedynie sensowny sposób - że będzie grał najlepszy. Co pewnie dołoży się do mitu o wielkim talencie Brody marnowanym przez złych Hiszpanów (Kiko - bo ściąga, Rude - bo daje fory i Ratona- bo istnieje). Bezsensowny nacisk, szkodliwy dla klubu - tak jakbyśmy mieli mało problemów.

Swoją drogą to jest niepojęte jak wielkie jest ciśnienie na struganie talentów z banana przez kibiców Wisły, podsycane jeszcze przez dziennikarzy. Żeby chociaż któryś z tych młodych Polaków faktycznie obronił się grą, ale nie. To rodzi potem kolejne punkty zapalne między trybunami a trenerem, kompletnie niepotrzebne. Ktoś pamięta "Odstaw rodaków, postaw na młodych Polaków" za Maaskanta? Gdzie teraz są Plewka i Czekaj?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.01.2024 o godz. 10:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując