Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2024, 12:07
Ile razy nas Raton ratował w sytuacjach sam na sam?

Robiłem analizę wszystkich jego występów - ale nie chciałem już aż tak spamować forum, więc się powstrzymałem od wrzucenia

Ale skoro pytasz, to masz :
Z Chrobrym 63 minuta - dobre wyjście, ale to nie było typowe sam na sam bo tam był bardzo ostry kąt, gdyby przeciwnik to zmieścił świadczyłoby to o złym zachowaniu - po prostu dobra interwencja - nic ponad to. Generalnie o mecz z Chrobrym nie ma się o co do chłopa przyczepić, nie miał wiele pracy, zagrał dobrze. Bez błędów.
Sosnowiec 42 minuta - dobra interwencja przy sam na sam, strzał trochę słaby, ale Raton bardzo dobrze się zachował. Byłaby to jedyna interwencja ze skrótu, gdyby nie 74 minuta i dziwne wybijanie piłki nogami przy lekkim strzale w środek bramki. Dobrze, że nie wybił pod nogi przeciwnika, tylko w kotle to przeszło przez wszystkich poza pole karne.
Nieciecza 88 minuta - bardzo dobre wyjście i skrócenie kąta przy sam na sam, książkowe zachowanie. Byłby to całkiem udany występ, gdyby wcześniej w tym meczu nie zawalił nam kluczowej bramki - i to dwoma babolami w 1 akcji.

Także tak, dwa razy nam wybronił czyste sam na sam. Dziwne by było jakby przez pół rundy żadnego sam na sam nie wyjął. Obstawiam, że Biegański akurat sytuacji sam na sam więcej wyciągał, ale nie chce mi się kolejnej analizy robić. Akurat w tym aspekcie Mikołaj był świetny On za uszami miał w innych aspektach kunsztu bramkarskiego. I to całkiem sporo za uszami.

I tak - uważam, że Załuska był przeciętnym bramkarzem. Lubianym na forum przeciętniakiem z dobrą prasą. Ale cóż, może trenerem będzie lepszym - nigdy nie wiadomo.
Generalnie przed przyjściem do nas tylko przez 1 sezon był pierwszym bramkarzem w swoim klubie. Ja nie lubię bramkarzy ławkarzy. Ogólnie uważam, że ławkarze zostają ławkarzami z konkretnych powodów, a nie przypadkiem
Ostatnio edytowane przez s1mone : 08.01.2024 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując