Wyświetl pojedynczy post
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2024, 23:06
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Zacząłeś się przypieprzać do nowego trenera na zapas jak nawiedzony, teraz dalej ryjesz. Czy "typ" umie awansować to zobaczymy. Zeszły rok to było sprzątane po truskolaskich, a i tak niewiele brakło więc przestań już bredzić bo coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać drugie dno w tej twojej egzaltowanej aktywności.
Pomijam błędy logiczne i intelektualne w twierdzeniu, że Jarosław „sprząta po truskolaskich”. Są jeszcze ludzie pamiętający kto nazwał się pomysłodawcą powołania Dawida B. na prezesa, kto uzasadniał osadzenie Jerzego B. na stanowsku trenera i kto wojował w sieci uzasadniając jego pozostawienie po spadku. Pamiętają też kto postanowił zostawić Sobola po braku awansu i dla kogo najważniejsze wtedy było „wiślackie DNA” (wymieniłem tylko najważniejsze punkty zwrotne których Jarosław był autorem lub współautorem). Tacy ludzie nie będą traktować Twoich ocen przesadnie poważnie.

Ale wracając do trenera to ja nie zauważyłem jakiejś szczególnej jazdy po nim w wykonaniu Kolegi Jaroo1. On raczej jedzie po osobie, która trenera wybrała i po sposobie argumentacji tego wyboru.

I ma rację. Ta cała inba o sztucznej inteligencji, żeby uzasadnić wybór chłopa którego Kiko wyciągnął ze „swojego” klubu to jest ponura farsa dla naiwniaków. Kto w to wierzy wystawia sobie świadectwo. Świadectwo inteligentnego inaczej.

Ale ten kto to rozumie wcale nie musi być jednocześnie przeciwko trenerowi. Ja np. uważam że ten Rude mimo początkowego etapu kariery ma większe doświadczenie niż Jop. Wiedzę teoretyczną pewnie też. Czyli wszystko wskazuje na to, że szanse na awans wzrosły. Pewnie również dlatego, że nasi Hiszpanie wreszcie zrozumieją co trener do nich mówi/krzyczy na odprawie przedmeczowej czy w przerwie.

Te szanse wzrosły by jeszcze bardziej gdyby zamiast Rude przyszedł trener z jeszcze większym doświadczeniem, który coś już w życiu wygrał. Przynajmniej ja tak uważam. Nie znaczy to, że nie będę kibicował Hiszpanowi. Teraz chłop jest z Wisły. To jednak nie oznacza, że mam szczytować po kolejnych bredniach o AI puszczanych przez prezesa dla uciechy naiwnego tłumu.
Odpowiedz cytując