MaLk napisał(a):

To są pytania, które ogarnięci kibice zadają sobie od dawna, a na które JK uparcie odmawia odpowiedzi, wygodnie kierując całą dyskusję w stronę "nowoczesność vs ciemnogród" czy "człowiek z wiedzą oraz wizją vs trolle internetowe oraz leśne dziadki, które boją się, że komputer zabierze im pracę"...
To, co naprawdę przeraża, to to, jak wiele osób nabiera się na ten narzucony schemat, który nie ma wiele wspólnego z tym, co jest rzeczywistym problemem tego klubu.
|
każdy ostatni wywiad i nowy tweet JK potwierdza moje wcześniejsze wątpliwości, nie wiem do końca jak inteligencja (domniemana) koreluje u niego z tymi pokładami megalomanii i braku pokory, ale nie przeszło mu nigdy przez myśl na chwilę się po prostu przymknąć przynajmniej zanim zaczniemy rundę?
całe szczęście piłka nożna jest na tyle nieprzewidywalna, wróć - nie jest na tyle przewidywalna, żeby już teraz kategorycznie stwierdzić że to nie wypali, ale na pewno ryzykujemy sporo, czy to na to czas i warunki, i czy ktoś tam to racjonalnie ocenił - nie mam zielonego pojęcia