Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2024, 20:53
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Markus, jak można nie mieć lepszych opcji do wyboru niż gościu, który w trenerce ma same porażki? W tym najwazniejsze, porażki w play offach?

Jak mozesz ufać tym co go wybierali, skoro ci sami ludzie uważają, ze Sobolewski nie był do zwolnienia i że wykonywał w klubie kawał świetnej pracy? I dodatkowo broniły go algorytmy?
W trenerce Rude ma na koncie udaną pracę z wieloma znanymi na świecie zawodnikami, współpracę ze znanymi w Ameryce Południowej szkoleniowcami, prowadzenie drużyn, których poziomu gry nie obniżył, wiele pochwał od samych zawodników, a nawet założenie szkoły trenerów, do której uczęszczali i o której w superlatywach wypowiadali się nawet polscy szkoleniowcy w rodzaju tych pracujących dziś w Stali Rzeszów.

Ma przygotowanie merytoryczne i plany na Wisłę, na rozwój jej poszczególnych zawodników i poprawę jakości gry, chyba że Królewski rzeczywiście kłamie mówiąc o tej 80-stronicowej analizie. Ale nie mam żadnych powodów zakładać, że w tej sprawie koloryzuje.

Te rzekomo lepsze, a na pewno bardziej znane polskim kibicom opcje odmówiły Wiśle. Dziś dowiedzieliśmy się że zrobił to Papszun, wcześniej prasa informowała, że również Brosz nie garnie się na Reymonta. Nie sądzę, by w zasięgu Wisły był na przykład Skorża.

Więc tak, jestem w stanie założyć, że na dzień dzisiejszy nie było lepszych opcji niż Rude. Na pewno nie uważam za taką opcję żadnego Moskala czy Niedźwiedzia, którzy zesztą być może też byli na tej mitycznej liście i zdążyli Królewskiemu odmówić. Nie masz o tym pojęcia i nie wiesz tego, więc przesądzanie, że na pewno w zasięgu byli inni, lepsi kandydaci jest śmieszne.

Ufam w rozeznanie Kiko, który bynajmniej Sobolewskiego nigdy nie wybierał, bo już go tu zastał w roli pierwszego trenera, gdy przyszedł i którego potem zwolnić długi czas nie dawał Królewski, do czego zresztą dziś sam niedwuznacznie się przyznał. Dzisiejszy wybór na pewno był zupełnie innym wyborem niż ówczesny wybór Sobolewskiego, realizowany w inny sposób i w innych okolicznościach, dlatego mam pełne prawo zakładać, że tym razem efekt będzie zupełnie inny.
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.01.2024 o godz. 20:55.
Odpowiedz cytując