Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2024, 22:53
Ja też przeczytałem ten artykuł na weszlo, dzisiaj, i jestem w jeszcze większym szoku niż wczesniej

My po prostu na stanowisko trenera zatrudniliśmy:
a) analityka na poziomie bardzo dobrego klubu europejskiego
b) asystenta na poziomie średniego, słabego klubu europejskiego

Zatrudniliśmy chłopa, który się zwija, zaczął z wysokiego C jako asystent itd. Spada w dół w karierze trenerskiej. Nie poradził sobie w III lidze hiszpańskiej i bodajże pół roku siedział bezrobotny. Oni go nawet nie chcieli do pracy w III lidze hiszpańskiej ponownie zatrudnić

Dużo paplania, gadania bajek. Skoro ta AI taka zajebista to czemu nie umiał zrobić wyników w klubie, który bazuje na takim podejściu/ I czemu nagle umiałby to wykorzystać w Wiśle?

Nasze algorytmy przeszukały cały świat, kilka tysięcy trenerów, no kurcze i najlepszy okazał się wybór jakim jest Hiszpan, o którym może się wypowiedzieć Kiko bo mu opowiedzą coś o nim koledzy z byłego klubu. Ja .......e. To nawet nie jest śmieszne. Kurde no taka zajebista ta AI i nie znalazła lepszego trenera

AI i Królewski do misji ratunkowej Wisły Kraków, która z wielkim prawdopodobieństwem zakończy się na barażach, zatrudniła gościa, który 3 razy przegrał play offy.

To są bajki, .......enie o AI, algorytmach itp koniec końców o wszystkim decyduje trener, dyrektor sportowy, a na boisku różne nieprzewidywalne zdarzenia. Statystyki są dobre dla statystyków, pasjonatów, analityków. Oni powinni być w klubach i współpracować z trenerem, który na trenerce się zna i będzie umiał te podpowiedzi wykorzystywać. Zatrudnienie w roli trenera analityka to jest strzał w kolano. A tak właśnie zrobiliśmy.
Fajnie brzmi gadanie o tym, że da się wszystko podstawić pod wzór, wyliczyć, włożyć w statystykę i ulepszyć. Ludzie, taki ..... Tak to żre, że gościu sobie nie poradził w dwóch klubach w roli trenera To jest tylko dodatek tak jak dar oceniania piłkarzy przez Smudę po wchodzeniu po schodach czy jakieś umiejętności motywacyjne trenera x itp. Sport to zbyt złożona dziedzina aby gościu od analizy stał się super trenerem. Zatrudniliśmy chłopa, który nie umie być trenerem, a umie być analitykiem. Czy coś tu może nie wypalić? Ciekawe.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując