Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.12.2023, 12:51
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Koalik jest u mnie na liście ignorowanych, więc tak - wywód który ma jakiś tam logiczny ciąg rozumowania w jego wykonaniu to dla mnie nowość. W skali postów Koalika ten powyżej taki jest. Jeżeli czytając mojego posta jakimś cudem doszedłeś do wniosku, że popieram punkt widzenia Koalika.... no to sorry. Nie jesteś zbyt lotny. A przynajmniej czytanie ze zrozumieniem poziom podstawówki Cię przerasta.

Co do sedna Twojej wypowiedzi.....
Wszędzie widzę tylko to twoje 'wiadomo' - jakbyś pisał o faktach, a nie o swoich opiniach. Jesteś mistrzem dopowiadania sobie owych 'faktów', które pasują pod twoją tezę i na tym skończmy.
A jak nie to linkuj te wypowiedzi i wywiady z których wynika, że nasi Hiszpanie są tani.

Te oficjalne minima - dotyczą trzeciej ligi, czyli czwartego poziomu rozgrywkowego - i nie wiadomo czy w skali miesiąca czy tygodnia. My bierzemy wyróżniających się gości z trzeciego poziomu z Hiszpanii lub wyżej. Nie widzisz różnicy?
W skali jednej ligi wynagrodzenia mogą się różnić tysiącami %, a ty bierzesz jakieś 4 ligowe półamatorskie ogłoszenie i wymach*ujesz nim niczym ekshibicjonista swoim przyrodzeniem..... (*forum wykropkowuje wymachiwanie jako przekleństwo )

A dlaczego Hiszpanie przychodzą? No właśnie nie dla kasy, albo inaczej - nie dla samej. Płacimy rozsądne pieniądze, ale głównym motywatorem jest gra przy pełnym stadionie, przy 15-20 (a w perspektywie ESA - 40) tysiącach kibiców i walka o grę na najwyższym poziomie rozgrywkowym w Polsce - co z Wisłą jest bardzo realną możliwością. Walka o to aby się pokazać i śladami Muli wypromować szybko wyżej zamiast gnić w 3 lidze w Hiszpanii i kopać przy garstce kibiców. Oni widzą historię Lloncha, Carlitosa, Cuesty i wielu wielu innych Hiszpanów dla których Wisła była odskocznią do większej kariery i dlatego chcą tu grać. Także mylisz się odnośnie ich motywacji.
Sprostuję.
My wcale nie bierzemy wyróżniających się trzecioligowców Tacy idą do Secunda, albo są na wypożyczeniu z klubów Primera. Ja wiem że to okrutne, ale - bierzemy przeciętniaków, ludzi na zakręcie kariery albo bezrobotnych. Taki Mula - u nas absolutna gwiazda ligi i magik - w Hiszpanii już by nie zagrał za sensowne pieniądze.

Kariery ich wszystkich były prześwietlane w wątku transferowym, można sprawdzić. Generalnie - albo CV absolutnie ogórkowe (w stylu bronienia się przed spadkiem z tej trzeciej ligi, vide Jesus Alfaro), albo jako-taki poziom i potem tragiczne załamanie kariery (Mula, Junca, Igbekeme, Carbo).

Realia są takie że im czyścimy półprofesjonalną ligę z emerytów, gości bez kolan i szrotu, a później ta zbieranina na naszym drugim poziomie rozgrywkowym wbiega w pole karne nieatakowana, bo polsko-słowackie drewno boi się ośmieszyć. Te hiszpańskie odpady zakładają im siatki, przedryblowują, uciekają im - robią co chcą.
I to jest naprawdę tragiczne. Większość polskich "piłkarzy" powinna mieć kontrakty półamatorskie.

Ja się nie dziwię Królewskiemu że nie chce za szrot płacić premium, tak jak niektórzy tutaj by chcieli.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.12.2023 o godz. 13:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując