Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.12.2023, 18:03
Kurz, też o tym słyszałem, że własnie sztuczna inteligencja jest na etapie rozwoju kilkulatka ale, ze rozwija się szybko to w końcu prześcignie ludzi. Niemniej, jak w ogóle rozumieć sztuczną inteligencję i do czego ona może służyć. Bo ja to rozumiem tak, że może ona pewne problemy widzieć inaczej, znaleźć inne rozwiązania - np w opracowywaniu leków itp - ale czy może przewidzieć bieg zdarzeń w czymś takim jak dobór piłkarzy, trenerów? Przecież tego się przewidzieć nie da. Może jedynie działać na podstawie statystyki i po wprowadzeniu jakichś danych wytypować, że statystycznie ten piłkarz się sprawdzi.
Czyli równie dobrze, wystarczy kilku ogarniętych skautów, którzy mają rynek obcykany, siedzą w piłce i zrobią to samo. I po drodze pomylą się ci skauci, tak samo pomyli się sztuczna inteligencja bo ona żadnej gwarancji, że dany kopacz czy trener się sprawdzi, dać nie może. Bo wystarczy, że przyjdzie idealny trener np Probierz, do Wisły, a w niej spotka Sobola, z którym sie nie dogada, będa kwasy, a Sobol nabuntuje a idealnego trenera kolegów.

Także to co sobie wymyślił Królewski, to są moim zdaniem urojenia. Gościu widzi tylko jedną ścieżkę rozwoju. Nie zważa na nic. On np Sobola by trzymał w klubie, bo algorytm go oceniał pozytywnie. Ciekawe czy jakby Wisła od IV ligi musiała zacząć, spadła by do A klasy jeszcze, to nad by Sobola trzymał, bo wg algorytmu gościu ma potencjał.
Typ bazuje na algorytmie, który ma mniejsza widzę i skuteczność niż przeciętny kibic, który pół roku wczesniej wiedział, ze Sobol jest do wywalenia. No zajebista sztuczna inteligencja. I myślę, że to wiele się w przyszłości nie zmieni, bo koniec końców zamiast inteligencji i algorytmów, któe ma w głowie człowiek, zastąpi go maszyna, która też jakąś przekminkę swoją będzie musiała mieć, jakieś algorytmy, co w tak skomplikowanej kwestii jak sport, na nic się nie zda.

To trochę tak jakby ktoś napisał książę jak idealnie wychować każde dziecko, bo wynalazł na to system. Może AI też coś takiego wymyśli? Pewnie zdaniem Jarka tak.
A może skoro AI jest taka super to poda liczby w lotka? Bo skoro może znaleźć idealnego trenera z 5 ligi chorwackiej, to na spokojnie te liczby też powinna wytypowac.

Takie tam pieprzenie i udawanie, że AI ze wszystkim sobie poradzi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując