|
Sobczak w meczach gdzie zagrał minimum 45 minut:
7 meczów, 4 goli, 3 asysty
Rodado w takiej samej sytuacji:
16 meczów, 10 goli, 3 asysty
Ja wiem, że Rodado fajniej brzmi, Hiszpan, fajny chłopak. I co z tego? Gościu robi więcej wiatru, chyba każdy kojarzy go z tego, że ma multum sytuacji. W efekcie końcowym to nic nie daje. A myślę, że lepiej żeby napastnik miał mniej sytuacji ale był bardziej skuteczny. Bo później przyjdzie mecz z trudniejszym rywalem, sytuacji będzie jeszcze mniej, więc ze skutecznością gorszą to w ogóle przestanie taki Rodado strzelać i pewnie drużyna lepiej działa gdy napastnik ma mniej okazji, więcej dostaną wtedy inni i jakoś te akcenty się rozkładają na wszystkich, inni też mają większa motywację do ataku, podłączania się do akcji jak wiedzą, ze sami mogą strzelić i że nie muszą podać 10 razy napastnikowi dobrej piłki żeby z 1 gola zdobył.
Czy tego chcemy czy nie, jeśli chodzi o wydajność są to zawodnicy bardzo podobni. Myślę, że to poziom I ligi i nic więcej. Z przebłyskami formy to i w ekstraklasie by dali radę momentami ale nie jako pewnik zdobywania goli.
Sezon 22/23
Sobczak w Zagłębiu 29 meczów i 9 goli
sezon 21/22 34 mecze 17 goli
Rodado sezon 22/23 w Wiśle, 28 meczów 8 goli
Czym się różni Rodado, który w tamtym sezonie zdobył 8 goli, w tym pewnie zdobędzie z 15-20, od Sobczaka, który w Sosnowcu zdobył rok temu 9 goli, a 2 lata temu 17 goli?
Ja wiem, że Rodado młodszy, potencjał jeszcze ma jakiś ale patrzcie na liczby jak mówimy o przydatności na teraz na boisku.
Ja tego nie rozumiem jak można wywyższać Rodado, bo to tak jakby był jeden bramkarz z Francji, super fajny chłopak, śliczny jak malowany, z poczuciem humoru no i pieknie by bronił ale i tak by np wpuszczał 40 bramek na sezon, tak samo jak ten brzydki bramkarz z Polski.
Rodado w piłce to jest nikt, tak samo jak Sobczak. I niestety to się raczej już nie zmieni - na pewno nie u Sobczaka, Rodado jak się fartnie to trochę wiekszą karierę niż Sobczak zrobi, albo chociaż zarobi gdzieś u Arabusów przez 1-2 sezony dobrą kasę.
PS W tamtym sezonie Rodado w ważnych meczach to strzelił jedynie Puszczy NA POCXĄTKU sezonu, Puszczy w PP i ŁKSowi pod koniec sezonu. Taki z niego kozak, ze w sumie tam gdzie potrzeba to i tak nie strzelał.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
|