Wyświetl pojedynczy post
Curvaldinho
Junior Member

Od: 05.2022

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2023, 20:40
Cała dyskusja nie ma sensu bez dodatkowych argumentów.

Nikt z Was nie podał jakiegoś sensownego argumentu, typu, ale wiecie co ta porażka z Beskidem Andrychów... oglądałem ten mecz, to była jakaś taktyczna żenada, nasi nawet nie umieli wyjść spod pressingu ;-) ;-)

I to jest moim zdaniem wiedza zakulisowa... Coś sprawiło, że taki Hansi Flick dostał szansę w Bayernie. Może tutaj są odpowiednie, w swojej skali, odniesienia, żeby Jop dostał szansę? Mecz z Łęczną wyglądał dobrze, różnica między wysokimi wygranymi za Sobola a tym meczem to było znacznie łatwiejsze szukanie wolnych przestrzeni, tutaj wynik mógł wyglądać 8-0 gdyby pod bramką nie zabrakło zimnej krwi. Czy to jest przypadek, bo Jop zwyczajnie piłkarzom nie przeszkadza i oni sami to robią, czy to jest ręka trenera to powinniśmy to wiedzieć na podstawie stylu II zespołu.

Idąc dalej to zarząd, właściciele, dyrektorzy powinni wiedzieć czy Jop żyje trenerką, rozwija się, potrafi zbudować styl drużyny, powtarzalność, jakiekolwiek automatyzmy, SFG, reprezentuje jakąkolwiek filozofię grę (nie musi to być "krakowska piłka"), a nie my - chyba, że ktoś tutaj jeździ za Wisłą II to proszę o wypowiedź.

Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale mam wrażenie, że oprócz Papszuna to w Polsce żaden trener nie ogląda takiej Premierleague, nie insipruje ich ta pogoń za rozwiązaniami, żonglerka między posiadaniem piłki, gegenpressingiem i szybkim atakami - są pogodzeni z tutejszym niedasizmem i cieszą się, że mają miejsce w karuzeli.

Idąc dalej, prywatnie, gdyby mnie było stać na kolejny sezon na zapleczu ekstraklasy + Mariusz Jop rokowałby swoją pracą w klubie, jakąś fascynacją futbolem, to pewnie dałbym mu szansę.
Osobiście nienawidzę takich argumentów, że drogi juniorze musisz mieć 8 lat doświadczenia pracy na tym stanowisku, żeby dostać pracę, ale fakt - szefostwo musi mieć na dawanie szans pieniądze.

Kolejna sprawa, przypominam, że w/w kandydaci do posady mogą zwyczajnie nie być zainteresowani pracą w Wiśle (poczekają na lepsze czasy) i może siłą rzeczy zostać z Jopem jako jedynym realnym zainteresowanym i mającym wyniki.
Jakby nie było, być może wystarczy przygotować ich fizycznie + SFG + zbytnio im w reszcie nie przeszkadzać i nagle może się to okazać wystarczające do awansu. Czy Jop to zrobi? Kolejne nie wiadomo.

Reasumując, nic nam do tego, bo nie mamy jakichkolwiek danych, czy Jop ma talent czy nie. Przynajmniej nie w tym momencie.
Ostatnio edytowane przez Curvaldinho : 10.12.2023 o godz. 20:43.
Odpowiedz cytując