Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2023, 21:37
pomeran : następny co się Jurka przyczepił - to był jedynie przykład, z resztą dość jaskrawy. Z tego co wiem to on miał oferty z innych klubów, ale chciał chwilkę od piłki odpocząć i dopiero go Kuba do Wisły wciągnął, na zasadzie, że ma przyjść ratować.

Jak się później okazało to była najtragiczniejsza decyzja w historii nowożytnej Wisły, jak i najgorsza możliwa decyzja dla Brzęczka. Gdyby podjął inną to możliwe, żeby do teraz nabierał na siebie drużyny z ESA, tak jak to robi od lat przykładowy Urban, który chyba z żadnym klubem niczego ciekawego nie ugrał w swojej karierze, a był nawet brany pod uwagę na selekcjonera kadry ))

Co do Carillo i Mitrovicia - trener osiągał bardzo dobre wyniki przy poukładanej grze, nie byłem jakimś wielkim fanem Mitrovicia - ale dopóki trenerowi żarło (a żarło mu przez cały pobyt) to miał prawo do swoich ulubieńców i wyborów. Ten jeden dziwny wybór był niejako przykryty bardzo zdyscyplinowaną grą drużyny. Mnie za Carillo momentami denerwowało, że każdy atak był wyprowadzany zza potrójnej gardy, bardzo zagęszczaliśmy środek pola i większość meczy to były takie przepychanki do 1 bramki. No ale wyniki się zgadzały, drużyna miała swój sznyt i styl, widać było rękę trenera. To, że ten styl to był jeden wielki klincz środka pola i atakowanie małą ilością piłkarzy było denerwujące, ale patrząc jakie wyniki robili jego następcy - było chyba optymalną taktyką dla tamtej drużyny. Niestety wątpię, aby tej klasy fachowiec tu szybko wrócił.

Z resztą chyba wolę trochę mniej fachowo i jednak bardziej ofensywnie, ale to już moja subiektywna sprawa
Ostatnio edytowane przez s1mone : 08.12.2023 o godz. 21:50.
Odpowiedz cytując