Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2023, 12:11
Markus napisał(a):Wyświetl post
Możesz udawać, że tak nie jest, ale Moskal to trener dobrze znany na polskim rynku. Jego dokonania i porażki, których miał sporo, nie są żadną tajemnicą dla osób interesujących się w Polsce piłką nożną. To co sobą prezentują jego zespoły również. Oczywiście to samo można powiedzieć o jakichkolwiek kandydatach Kiko z Hiszpanii, prawda?
Stary, ja nie dyskutuję o żadnych innych kandydatach Kiko z Hiszpanii, tylko o Twoim podejściu do oceny kandydatów, którzy pojawili się w tym wątku na forum

Które sprowadza się do tego, że użyłeś zupełnie innej miary do oceny kandydatów z Polski i oceny jednego, nikt nawet nie wie czy prawdziwego, kandydata z Hiszpanii.

Moskal pojawia się tutaj tylko dlatego, że Moskala (i Jopa) tutaj też "weryfikowałeś", a nie dlatego, że są dla mnie wymarzonymi kandydatami do czegokolwiek.

Cytat:
Ramirez kiedykolwiek wypowiedział się na jego temat ostatnio i zaproponował mu posadę? Jeśli tak, oświeć nas. Na razie słyszymy, że proponuje ją komuś innemu.
A zaproponował kandydaturę Molinie czy zareagowałeś na kaczkę dziennikarską? Bo póki co oparłeś całą dalszą argumentację, której nie chce mi się przeklejać, na tym, że Kiko go faktycznie zweryfikował, zaopiniował pozytywnie i faktycznie coś mu zaproponował.

W ogóle cała Twoja argumentacja sprowadzająca się do tego, że jak Kiko uznał kogoś za dobrego kandydata, to jest dobrym kandydatem, bo Kiko uznał go za dobrego kandydata, oznacza - pomijając naiwność takiego podejścia - że możemy zamknąć ten wątek, bo dyskusja w nim nie ma sensu.

Chyba że strategię tę wybrałeś tylko z tego powodu, żeby nie przyznać, że może trochę się pospieszyłeś za bardzo z oceną Moliny, bo jego warsztatu właściwie nie da się zweryfikować, bo nie pracuje w zawodzie, a z tego, co da się zweryfikować na podstawie jego CV wynika, że ma większość z tych wad, które w Twojej opinii dyskredytowały innych kandydatów. Można i tak.

Cytat:
A co do Jopa: Czego nie rozumiesz w zdaniu, że jego warsztat jest "nieweryfikowalny" na poziomie jakiegokolwiek innego klubu grającego wyżej niż rezerwy Wisły? Więc zweryfikowałem jego warsztat pisząc, że jest nieweryfikowalny? Też dobre. Twoja kreatywność robi wrażenie.
A w jaki sposób zweryfikowałeś warsztat Moliny? Na podstawie średniej w rezerwach Villareal na poziomie 1,00 i 18 miejsca w swojej lidze, jakie zajmowały gdy opuszczał stanowisko czy na podstawie 3 miesięcy funkcji w pierwszym Villareal ze średnią 1,09, skąd wyleciał po pięciu kolejnych meczach bez wygranej? Na tle takiego Moskala jawi się jednak mocarnie?

Cytat:
(...) tutaj następuje długa argumentacja za tym, że głównym kryterium wyboru nie jest już to, że to ma być obywatel Hiszpanii, ale coś więcej - obywatel z Hiszpanii, który został wskazany przez Kiko (...)
Ale nie chce mi się z taką argumentacją dyskutować, bo - patrz wyżej.

Mogę co najwyżej zapytać - co się stanie, jeśli Kiko jakimś cudem spośród wszystkich kandydatów ostatecznie wskaże kogoś z Polski?

W każdym razie, wątek możemy zamykać. Nie ma sensu. Najlepszym kandydatem jest ten, kogo wskaże Kiko. Koniec, kropka.

A więc odpowiedź na pytanie tytułowe brzmi: za Sobolewskiego tymczasowo Jop, a potem ten, z kim Wisła podpisze umowę na trenowanie I drużyny.

Możemy się rozejść.
Odpowiedz cytując