Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2023, 23:46
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Bo Jaro to poprostu nieudacznik i popie...r...d...òł......ka biznesowa i orgamizacyjna, ale cos tam mu pewnie zalezy, a te mady, ufery i inne cymbergaje to tylko cwaniaczki szukajacy chwilowej pralki i tyle , wspomnisz moje slowa
Ja tam nawet jestem w stanie uwierzyć, że jakoś tak długofalowo to Królewski ma rację, wiadomo, ten sport się prędzej czy później zmieni, analityka będzie miała coraz większe znaczenie, podobnie jak cyfryzacja, automatyzacja, AI i inne big dejty. Świat idzie w tę stronę, inne dyscypliny już poszły, zachodnie kluby takoż.

Problemy są "tylko" dwa:
1) Jarek kompletnie nie ogarnia tego, że to nie jest tak, że każdy człowiek ma zdolność do (na)uczenia się i nie każdy człowiek nadaje się do każdej roboty. To nie jest wymarzone AI, w którym odpowiednia liczba powtórzeń (docelowo) sprawi, że "algorytm" za każdym razem będzie lepszy. Nie wystarczy zaufać i poczekać na efekty w przekonaniu, że za tysięcznym razem jednak zaskoczy.
2) My kompletnie nie mamy czasu ani środków żeby czekać na efekty wielkich strategicznych planów. My po prostu możemy nie dożyć jutra, żywiąc się wyłącznie nadzieją na to, że "kiedyś" im wszystkim pokażemy, że mamy rację możemy umrzeć z głodu zanim nadejdzie to kiedyś.

Oczywiście - chciałbym się mylić. Chciałbym, żeby zażarło. Żeby Jaro z Sobolem nam w maju pokazali, że to oni mieli rację. Ale nie wiem na ile to kwestia chcenia...
Odpowiedz cytując