Wyświetl pojedynczy post
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2023, 10:07
Dla wszystkich, którzy mają jakieś plany na sobotni, pomeczowy wieczór unikalny materiał z biura prasowego naszego klubu!
Już teraz możecie się zapoznać z POMECZOWĄ wypowiedzią trenera Wisły, Pana Radosława Sobolewskiego:

"Przede wszystkim chciałem podziękować chłopcom za to, ile serca i zdrowia zostawili dzisiaj na boisku. Widzimy wszyscy, że ta murawa nie jest w takim stanie, w jakim chcielibyśmy, żeby była. Nie chcę, żeby potem było mówione, że Sobolewski usprawiedliwia się murawą ale z drugiej strony widzimy jak jest.
Byliśmy dzisiaj zdeterminowani, żeby zdobyć 3 punkty, żeby wygrać tutaj, przed naszymi kibicami. W trakcie przerwy reprezentacyjnej pracowaliśmy ciężko nad automatyzmami. Niestety straciliśmy Angela a wiadomo jak ważny jest to zawodnik w naszej drużynie, zarówno na boisku jak i w szatni.
Oczywiście mamy w jego miejsce Szymona, to jest bardzo dobry zawodnik. PRzy czym jest to jednak inna charakterystyka piłkarza niż Angel, dlatego nasze automatyzmy, nad którymi ciężko pracujemy, zostały - można powiedzieć - zaburzone.
To nie jest koniec, absolutnie nie zatrzymujemy się i ciężko pracujemy dalej, przed nami jeszcze 3 mecze ligowe i mecz pucharowy, który jest dla nas bardzo ważny. Bezapelacyjnie w każdym z tych spotkań będziemy walczyć o pełną pulę, bo jesteśmy Wisłą Kraków a w takim klubie cele nie mogą być inne.
Pyta Pan Redaktor o stałe fragmenty gry - to pytanie powraca ale ja odpowiem tak: pracujemy nad tym elementem na treningach naprawdę ciężko ale w piłce nożnej jest tak, że nad pewnymi rozwiązaniami pracujemy my ale przecież pracuje również nasz przeciwnik. Oddaliśmy dzisiaj strzały na bramkę, bo widać, że Igor Sapała potrafi dorzucić piłkę, jak to się mówi "w punkt" - ale bramkarz był dobrze ustawiony. Także widać, że tutaj ciężka praca nie idzie na marne, te sytuacje będą i gorąco wierzymy, że przełożą się wreszcie na bramki".

Pozostała część pomeczowej wypowiedzi trenera Sobolewskiego pozostaje do dyspozycji redaktora Bartosza Karcza na podstawie zawartej z klubem umowy o współpracy.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 24.11.2023 o godz. 10:10.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując