Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2023, 09:17
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
My gramy takimi fazami, zarówno w meczu jak i na przestrzeni kilku kolejek. W meczu możemy się przez x minut męczyć żeby nagle zaskoczyć i strzelić kilka bramek, możemy też cały mecz się męczyć i nic nie pokazać, a za tydzień wygrać wysoko z kimś z czołówki czy dołu tabeli, w kolejnym tygodniu znowu nic nie pokazać i zremisować z druzynami ze strefy spadkowej, później możemy zagrać 2-3 lepsze mecze, zdobyć 7 pkt, a później zagrać 3 fatalne mecze i zdobyć 2 pkt oraz strzelić 1 bramkę. Może własnie teraz przyjdzie znowu jakiś lepszy okres i w 3 meczach będzie 7 pkt.
Generalnie umiemy wygrać z każdym i umiemy przegrać z każdym, zagrać lepiej i gorzej z każdym, dla nas się nie liczy czy to drużyna z 1 czy 18 miejsca.
Także moja diagnoza jest od x lat ta sama - toksyczna atmosfera w klubie, brak mentalu = sinusoidalna forma, gdzie nie ma żadnych zależności, wygrywa się zo czołówką, traci z dołem, tamten sezon to z kolei ogrywanie każdego z dołu, a przegrywanie z każdym z czołówki.
Jednym słowem, tragedia. Z taką drużyną, z taką formą to sobie możemy pomarzyć o czymkolwiek, kisimy się w środku tabeli polskiej I ligi i to mówi samo za siebie.
To nie tak. Jeśli wciśniemy coś z kontry i nasze babole w obronie nie skończą się źle to jest szansa na zwycięstwo. To nie jest nieregularność, jesteśmy po prostu bardzo prymitywni, ograniczeni taktycznie.
Wysokie posiadanie piłki generowanie przez podania między obrońcami nie jest miarodajne. Podobnie jak "groźne ataki" polegające na wbieganiu pod pole karne bez możliwości strzału czy podania. Nie wiem czy to celowe działanie Sobolewskiego, ale gramy pod generowanie statystyk, nie zwycięstwo.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.11.2023 o godz. 15:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując