Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2023, 22:54
Mamy 5 punktów do drugiego miejsca, sytuacja dobra nie jest - ale też nie jest tragiczna.

Na pewno jest lepiej niż rok temu o tej porze, choć to zapewne marne pocieszenie.

Jak dla mnie Sobol robi to co robił w innych klubach - nic specjalnego. Robota na tróję na szynach to jego specjalność ewidentnie.

Ja nie gloryfikowałbym tego naszego materiału - to nie jest tak, że mamy cacy piłkarzy, tylko trener do bani - to jest wypadkowa poziomu piłkarzy i trenera.

Jest spora szansa, że zmiana na tym stanowisku by pomogła, jest też szansa, że by zaszkodziła.

Ja jak nie widziałem powodów, aby Sobolowi zaufać przed rundą, tak też na tą chwilę uważam - patrząc obiektywnie - że jeszcze nam sezonu nie zjebał.
Z drugiej strony już minęła prawie połowa rundy, więc jakiś sensowniejszy wycinek czasu jest do analizy niż jeszcze te 5-10 kolejek temu, gdy się tu wszyscy mądrzyli, a jak przez chwilę wyniki były lepsze to siedzieli cicho.
Mnie niestety Sobol w tym czasie, który dostał zupełnie nie przekonał. Niby są jakieś okoliczności łagodzące, które wyciąga Królewski - jak dla mnie są za słabe.
Tej drużynie mogłaby dobrze zrobić zmiana, na zasadzie efektu nowej miotły.

Tylko, że to niestety dalej jest mniejsza lub większa loteria, choć patrząc jakiego mamy pecha do szkoleniowców ostatnio, to chyba czas najwyższy trafić kogoś, kto zwyczajnie coś pozytywnego u nas zbuduje...

Gdyby to miał być Kiko, to sorry - już wolę chyba Sobola - o ile Hiszpan jest niezłym dyrektorem sportowym - uważam go za bardzo przeciętnego trenera na poziomie Radka, w dodatku preferującego antyfutbol.

Ja niestety boję się, że roszada na stanowisku trenera będzie wśród zatrudnionych już u nas 'fachowców'.... Dlatego też mam mieszane uczucia co do zwolnienia Sobolewskiego.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.11.2023 o godz. 23:07.
Odpowiedz cytując