Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2023, 18:46
@Kurz:

Przypominam, że o tym jakich zawodników potrzeba i do jakiej formacji decyduje trener. Przykładowo to jest tylko i wyłącznie decyzja Sobolewskiego, że woli grać na obronie takim Colleyem czy Łasickim, a nie choćby Tachim. Nie zdejmuj odpowiedzialności trenera za to, że zespół nie potrafi bronić, lub że ów uważa, że tam nie potrzeba innych wzmocnień.

Wisła Sobolewskiego od początku nie ma gry defensywnej. Obojętnie, kto w niej gra. Obojętnie kto jest na boisku, np. STG w rejonie naszego pola karnego owocują ogromnymi problemami. Jak reagował Duda, Uryga czy Jaroch przy pierwszym golu dla Podbeskidzia? To też Hiszpanie?

Skończmy z sugerowaniem, że w Hiszpanii nie ma zawodników potrafiących świetnie bronić w tamtejszych niższych ligach, albo że problem leży w cechach wolicjonalnych Hiszpanów.

Problem leży naprawdę dziś przede wszystkim w osobach trenera i sztabu, bez względu na to, ilu wcześniej trenerów nie poradziło sobie w Wiśle.

To jest oczywiste i mamy to jak na dłoni, wystarczy popatrzeć na błędy, które robi Sobolewski niemal w każdym meczu, taktykę Wisły, czy raczej jej brak, porównać jak wiosną wyglądał Junca, a jak wygląda teraz itd. itp.

Dzisiejsza Wisła w ofensywie potrzebuje taktyki, podobnie w obronie. Potrzebuje treningów z fachowcami, a nie legendami klubu, którzy nimi po prostu nie są, co pokazuje nawet kilka ostatnich lat. To jest problem, a nie Hiszpanie, choć Sobolewski pewnie chciałby się w ten sposób finalnie wybielić, a jakże: "to nie ja, Ja wszystko robiłem dobrze, podobnie Kaziu Kmiecik i reszta, to tylko ci Hiszpanie byli za tępi, za słabi i w ogóle nie chcieli ze mną należycie współpracować!"

Taką bajkę chcecie z Koalikiem i Karheropem pisać?
Odpowiedz cytując