Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2023, 21:45
Przyznaję, że Pan Trener Sobolewski zaskoczył mnie in plus innowacjami taktycznymi w tym meczu.

Masz w składzie dwóch prawych obrońców i dwóch lewych obrońców. Każdy inny trener wiadomo jak by to rozegrał. Nasz Guardiolinho zaczął mecz bez lewego obrońcy w składzie, a skończył bez prawego obrońcy w składzie.

Wszyscy wiedzieli - co by się nie działo na boisku, nasz Guardiolinho zawsze około 60 minuty robi pierwsze zmiany. No ale tym razem gramy w dziesiątkę, wiadomo, piłkarze szybciej się męczą. Każdy inny trener wprowadziłby zmienników wcześniej. Ale nasz trener w przebłysku geniuszu, aby zaskoczyć przeciwnika, postanowił akurat tym razem poczekać ze zmianami.

W poprzednim meczu trener wprowadził trzech zmienników jednocześnie, całkowicie dezorganizując grę środka pola. Każdy inny trener następnym razem wprowadzałby zmiany tak, żeby już nie wywołać tego efektu. Nasz Guardiolinho znowu postanowił zaskoczyć wszystkich i wprowadził cztery zmiany jednocześnie, całkowicie dezorganizując grę środka pola.

Niniejszym odszczekuję te wszystkie stwierdzenia, w których mówiłem, że nasz trener nie potrafi przeciwnika zaskoczyć i ma zerową elastyczność taktyczną. Dzisiaj zadał kłam mym słowom.

Nie zaskoczył tylko tym, że - jak zwykle - nie potrafiliśmy bronić SFG.
Odpowiedz cytując