Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2023, 13:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Brosz jest zdecydowanie lepszy od Sobolewskiego, z tych dostępnych teraz. W ogóle stawianie sprawy tak że albo Sobolewski albo Runjaić to kpina. Gdzie Rzym, gdzie Krym?

Sobolewski to marny trener bez żadnych osiągnięć, bez doświadczenia, bez żadnego awansu w CV z którego tacy jak Ty robią na siłę średniaka bo dostał fuchę za nazwisko i Hiszpanów ponad ligę (również, a może przede wszystkim - finansowo!).

Ja nie wierzę w awans, wyniki nie kłamią, statystyki nie kłamią. Raz na jakiś czas jak nam się mecz ułoży (czytaj - rywal nam pomoże) to będą fajerwerki, a potem seryjne straty punktów. To w meczach z Chrobrym czy Stalą przepycha się awans, a my w takich meczach tracimy punkty. Jak trzeba zagrać z kimś ogarniętym typu Tychy czy Odra to też nie ma czego zbierać.

Sobolewski to będzny trener, nawet jak na warunki pierwszoligowe. A do takiego składu i gry jaką wymarzył sobie Królewski to już kompletnie się nie nadaje.

@pepe72 - trzeba było obejrzeć mecz a nie słuchać audiodeskrypcji, ale oddajmy głos trenerowi Znicza:

Cieszę się że mogłem pomóc.
Brosz nie prowadził jeszcze Wisły, wiec jest duże prawdopodobieństwo, że poległby podobnie jak Radosław. W Górniku budował zdecydowany inny projekt piłkarski, oparty na innej filozofii gry. Tutaj to klub wybiera trenerów do swojej wizji, zupełnie oderwanej od rzeczywistych możliwości (oczywiście ekstraklasowych, bo w Fortuna 1 lidze powinno się udać).

Runjaic to tylko jaskrawy przykład. Piszę przecież, że nie wierzę w kogoś istotnie lepszego od Sobola w naszym klubie. A zmiana dla samej zmiany nie ma sensu.

Myślę, że zbytnio dramatyzujesz. Mimo słabej postawy mamy 4 punkty straty do 2 miejsca. I łatwiejszy kalendarz do przerwy zimowej. Z rzeczywiście kilkoma słabymi zespołami, którym nie pomoże nawet murowanie. Trzeba to wykorzystać. Sprowadzić w przerwie zimowej ze 2 sensownych piłkarzy (biorę pod uwagę realne możliwości, a nie wszystkie potrzeby). I nawet Sobol da radę.

Ogólnie przestaje się już zajmować Radosławem. Realistycznie rzecz biorąc, nie ma szansy, żeby został zwolniony z klubu, więc to tylko bicie piany.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 08.10.2023 o godz. 13:47.
Odpowiedz cytując