|
Czyli MM obiecał pieniądze na bazę, czy coś z tego wyjdzie to się przekonamy. Niektóre kluby dostały, ale Raków chyba jeszcze czeka na konkrety dt finansowania stadionu, a też było to szumnie ogłaszane.
Mnie ciekawi plan Wisły skąd wziąć resztę środków, skoro Socios może pomoże wykupić bazę, to rozbudowa i tak pochłonie ciężkie miliony, które trzeba będzie dorzucić do środków rządowych (jeśli je otrzymamy w ogóle).
Tymczasem szykuje się kolejny sezon w 1 lidze czyli przedłużenie marazmu finansowego (chociaż to może optymistyczny scenariusz, bo pytanie czy będą środki na jakkolwiek rokującą drużynę). Natomiast jeśli obecnie nie ma nawet kasy, aby wymienić sztab, to co dopiero będzie przy braku awansu.
Widzę na TT, że Lechia buduje bardzo fajne struktury, fachowcy spoza piłki, scouci z czołowych duńskich klubów. A u nas brakuje na wszystko.. nie wiem co o tym myśleć, głowa mnie boli, że mogliśmy być teraz na ich miejscu.
Jestem ciekawy czy te inne rozmowy o których mówi Królewski, mają jakąkolwiek szansę powodzenia. Bo bez nowego właściciela czekają nas długie lata w 1 lidze o ile nie gorszy scenariusz, a jakieś bazy czy coś to sobie można będzie włożyć między bajki.
|