Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2023, 10:15
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Wiem że niektórym moze się ten pomysł nie spodobac, ale ja zamiast granie Defensywnym napastnikiem jakim jest Rodado, albo Ofensywnym jakim jest Goku - wstawiłbym tego Sobczaka.

Tak, Sobczak niewiele pokazuje. To prawda. Ale jakoś te kilkanascie bramek zdobył w poprzednim sezonie. Umie grac głową i jest takim typowym napastnikiem. Oczywiscie trzeba na niego grać.

Owszem pewnie zamiast 60% posiadania bedziemy mieć tylko 55%. Zamiast 20 strzałow, oddamy 16. Ale może chcoaciaż 1 wyląduje w sieci. Bo meczenie buły takim Goku bez formy albo super defensywnym napastnikiem Rodado jakoś za wiele punktów nie daje.

Zastanawiam sie tylko czy nasi Iberyjczycy nie poczują się "zagrożeni" i jakoś dziwnie nie będą "widzieli" Sobczaka. No ale tak może być jak się jest zakładnikiem JEDNEJ nacji stranierosów. Mam nadzieję że tak nie będzie, ale jak znam życie i wzajemne "układziki" wśród kopaczy to wszystko możliwe

Podsumowują - grajmy typowym napastnikiem nawet za cenę płynności gry itd. Bo to co jest teraz - to droga max na 8 miejsce. Rodado nie zostanie super strzelcem, nie ten typ piłkarza. A Goku na razie gra badziew.
Cała Twoja teza jest z dupy bo opiera się na błędnych przesłankach.

W poprzednim sezonie Sobczak zdobył 2 bramki z gry, reszta z karnych. Powtarzam - DWIE bramki z gry. Wystawianie tego drewna od pierwszej minuty (już próbowane) to sabotaż. To nie to że nie trafia, jego akcje zwykle kończą się na złym przyjęciu piłki. Jak odda niecelny strzał to już sukces. Zwykle nie dochodzimy do tego etapu.

Całą resztę historii o Sobczaku tłamszonym przez złych Hiszpanów litościwie pominę. Więcej mówi o Tobie niż stanowi realny opis rzeczywistości.

To już lepiej Szota w ataku wystawić, w poprzednim sezonie miał lepsze statystyki ofensywne.

Podsumowując

Żeby było konstruktywnie - można by rozważyć też zatrudnienie trenera i sztabu. Kogoś kto ma inny pomysł na kreowanie akcji niż gra w poprzek i wrzutki na pałę.
Tak tylko rzucam.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.10.2023 o godz. 12:27.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując