Markus napisał(a):

|
Pokaż jakikolwiek dokument który to potwierdza, lub potwierdzoną przez zarząd wypowiedź, że tak jest w istocie i to w każdym przypadku. Pokaż również kontrakty wymienionych przeze mnie zawodników takich jak Sapała, Sobczak, Żyro itd, jasno wskazujące, że zarabiają znacznie mniej niż taki przykładowy Baena.
|
Dobrze wiesz, że nawet jeśli - załóżmy - miałbym dostęp do takich dokumentów, to nie mógłbym ich tutaj pokazać, więc żądanie należy do klasycznych z d*py.
Co nie oznacza, że z tego powodu Ty możesz napisać, że zarabiają porównywalnie, ja że zarabiają zupełnie odmiennie i nagle to ja mam pokazać dokumenty, a Ty z zadowoleniem będziesz siedział i nie pokazywał nic. Ciężar dowodu tak nie działa.
W sieci pełno jest przecieków dotyczących tego, ile dostają Hiszpanie w Wiśle. Zadziwiająco zbieżnych. Są też dane o budżetach płacowych poszczególnych drużyn.
Poza tym w życiu jest jeszcze coś takiego, jak logika i doświadczenie życiowe. Dla przeciętnego człowieka oczywiste jest, że Talar, Gogół, Szywacz itd. są w zupełnie innej grupie płacowej niż Rodado, Junca, Villar itd. A także to, że jeśli 30-letni Sobczak, pałętający się od lat w niższych ligach, który przeszedł do nas ze słabeusza I ligi i o istnieniu którego większość tu obecnych dowiedziała się dopiero jak do nas przyszedł, nie będzie miał porównywalnej wypłaty co Rodado, o sprowadzenie którego stoczyliśmy dwumiesięczny bój, między innymi finansowy, za Brzęczka. To są tak zwane oczywiste oczywistości.
Jest wystarczająco dużo przesłanek do oceny czyja wersja jest bardziej prawdopodobna, a czyja mniej.
Oczywiście nie zmieni tego to, że nagle przemyciłeś tutaj na miejsce podważanych młodzieżowców Sapałę, co do którego sam pisałem, że on akurat do porównań się nadaje. Żyro pewnie też by się nadawał, bo przychodził w określonym momencie jako gość do ciągnięcia gry, ma doświadczenie itp. - on pewnie jak najbardziej należał do grupy zarabiających dobrze.
Cytat:
|
A porównuje na konkretnych przykładach piłkarzy dostępnych dla Wisły z tymi Hiszpanami.
|
Porównywałeś nieporównywalne, na co zwróciłem uwagę. Gdybyć porównywał porównywalne, a nie dla lepszego efektu zestawił praktycznie samych młodzieżowców z naszego zaplecza do w pełni ukształtowanych Hiszpanów z doświadczeniem sprowadzanych za stawki średnia ligowa*2, a w przypadku tych lepszych nawet *kilka, to pewnie bym się nie odezwał.