MaLk napisał(a):

Jakim rekordowym? W ostatnich pięciu latach obrotowych tylko raz była niższa...
Po raz kolejny - należę do grupy krytykujących Królewskiego za sposób zarządzania Wisłą, ale kompletnie nie rozumiem tego podejścia, w którym krytykowany jest absolutnie za wszystko, niezależnie od tego jakie są akurat fakty.
|
W sensie, że nie ma za co krytykować jak chodzi o wyniki Synerise? Dziwne - kolega wydawał się kumaty jak chodzi o finanse. A przecież rozjazd między opowieściami czym jest i będzie Synerise a rzeczywistością jest taki, że to co Królewski opowiada o Wiśle jawi się jako czysta prawda.
Ja jednej rzeczy nie potrafię wyliczyć więc czekam na opinię kogoś kto się zna. Wtedy i tutaj o tym napiszę. Na razie dostałem taką zwrotkę: „Zeby byc pewnym trzeba przeczytac raporty za kilka poprzednich lat ale na pierwsze czytanie to jest dokument dla latwowiernych i naiwnych. Pokazane wyniki sa zawyzone trikami ksiegowymi o kilkadziesiat mln na przestrzeni ostatnich lat (do sprawdzenia jak to historycznie wygladalo). Dlatego wynik podatkowy tak mocno sie rozni od tego co pokazali w raporcie - takie przesuniecia sa prawdopodobnie od lat. Zreszta audytor mowi wszystko - jak taka gwiazda sie pod czyms podpisuje to zwykle ma to wartosc mniejsza niz papier na ktorym to wydrukowali”
Niestety nie wiem kiedy znajdzie czas żeby to przeglądnąć - cisnę ale podobno ciężki okres teraz.