Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2023, 09:40
Profesjonalizm w stylu Sousy czy Santosa, który miał kompletnie wyjebane?

Myślę, że najwazniejsza jest zmiana mentalności. Wszystkich. Działaczy, piłkarzy, kibiców. My uważamy, że jak się zapłaci albo jak się weźmie kolegę, legendę, to to wypali. Zapłaciliśmy Santosowi, gościu z zachodu, z kraju wielkich trenerów, z osiągnięciami. I co pokazał? Żenada. Zarabiał, profesjonalista, okazał się cieciem i amatorem.

Kolejno są te wszystkie skompromitowane Michniewicze. Gościu, który świruje pawiana x lat odnośnie Fryzjera i afery korupcyjnej, został selekcjonerem. Wow. Strzał w 10. Karma wraca. Wyniki zrobił, gra tragiczna, atmosfera jeszcze gorsza. To jest taka boska kara za wyciąganie takich ochłapów na ważne stołki...

Probierz teraz. No on będzie najlepszy bo Kulesza go zna więc wie o nim najwięcej. Gościu wyciągnięty z dupy, bo miał pseudo sukcesy w klubach i super prowadzi kadrę U 21.

Ja nie twierdzę, że Papszun to jest jakiś prze .... trenerki. Na pewno doświadczenie na najwyższym szczeblu ma skromne, lepiej by było gdyby się sprawdził w kilku klubach. Niemniej gościu uczestniczył i to bardzo obszernie w projekcie pt Raków Częstochowa. Zrobił z tym klubem wyniki ponad stan. Ograł całą te śmieszną ligę pomysłem, a nie pieniędzmi. Jawi się jako ktoś kto umie dobierac piłkarzy do taktyki. Jawi się jako człowiek z mocnym charakterem, przywódca. Myślę, że to jedyny człowiek w Polsce, któremu prowadzenie kadry obecnie się należy. No może zaraz za nim jest Skorża.

I takich ludzi jak Papszun powinno się wybierać, a później słuchać. Dać im praktycznie pełnię władzy i jedynie nadzwdorować, kontrolować, dopytywać co i dlaczego, przy okazji ucząc się od niego.
Oczywiście będąc bandą ciot i pajaców, istnieje duże prawdopodobieństwo, że taki człowiek syzbko się w....i na układy i układziki oraz pseudo gwiazdy w reprze, .......nie pięścią w stół i projekt się rozpadnie. Niemniej, wybieranie takich osób jest jedyną szansa na zmiany. Nie ciapowatych koleżków (bo uważam, że tak będzie zachowywał się Probierz). Myślę, że trochę Santos mógł paść ofiarą tych układów i pseudo gwiazd. Nie wiedzaał w jakie bagno wchodzi, a jak już po miesiącu się zorientował to skupił się na zarabianiu kasy a na pajaców z kadry i PZPNu wyłożył lachę.

Także tu potrzeba zmiany myślenia. Po prostu to co zawsze, to co w kadrze i Wiśle. Mental. To leży u nas Polaków. My jesteśmy wycofani, my myślimy, że jak z zagranicy to lepszy. Że za kasę lepszy, że kolega lepszy, że jak tam trochę zgrzeszył w tej aferze korupcyjnej to nic, on ogólnie się zna i da sukces.

Powinno się wybierać przywódców, dawać i władzę i to oni powinni być centralną częścią projektu. Wtedy jak się nie podoba coś jakiemuś pajacowi z kadry to won i reszta ma się słuchać. Inaczej mamy to co mamy.

Afera premiowa to tak na prawdę głupota pseudo przywódców. Michniewicza, Lewego i spółki. Nikt nie miał jaj żeby wyjebać komuś w zeby za pajacowanie o tę kasę. Nikt nie potrafił ogarnąć towarzystwa. Oni się pokłócili o pieniążki na imprezie swojego życia... Cyrk. Nikt nie miał jaj do tego ale za to każdy miał przed oczami te dolary wirtualne. Z takim podejściem, z takimi ludźmi, z takim kapitanem bezjajecznym, bez wartości to wiadomo, że nigdy nic się nie zmieni.

O Wiśle można pisać wszystko analogicznie. Banda po.......eńców, ciamajd, która sobie wmawia, że wykonuje kawał świetnej pracy. Spadając z eklapy, odpadając w barażach czy robiąc klapę teraz na starcie sezonu. Nikt nie ma jaj żeby wziać za mord towarzystwo, nikt nie ma jaj powiedzieć kto jest problemem, kto i co zawodzi. Każdy zajmuje się kasowaniem kasy na koncie i pseudo pracą, która nie przynosi efektów. Nikt nie ma jaj aby podać się do dymisji, podsumować konkretnie swoją czy czyjąś pracę, zamiast owijać w bawełnę, że trener był super ale wyników nie było itp.

W Polsce jest tak pojebanie, że eliminuje się osoby, które chcą coś zmienić, mają charakter, jaja, powiedza prawdę.
Obidziński, Hyballa a teraz kto? Sam Skorupski bo powiedział coś o aferze premiowej haha
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując