Wyświetl pojedynczy post
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2023, 11:09
nero napisał(a):Wyświetl post
Nadal nie pojmuje dlaczego myślisz, że zaczynając od 4 ligi droga byłaby usłana różami?
Wtedy magicznie znalazłby się jakiś człowiek, który wie jak to zrobić? Nie byłoby problemów?
Jest Wieczysta, ma parcie na awansie i co? Jakoś nie idzie im tak łatwo jak zakładasz.
Twój i innych błąd jest taki, że przyjmujecie wersję, że jak zaczniemy od 4 ligi wtedy będziemy wszystkich gnoić na boisku, a klub będzie zarządzany przez mistrza w swoich fachu, który zjada wszystkich innych...
Skąd takie założenie? Jeżeli osoby, które obecnie są właścicielami nie okazały się dobre w tym co robią, dlaczego ktoś inny, kto wziąłby ten klub od 4 ligi nagle byłbym ideałem?
Dlaczego uważacie, że problemy które spotykają nas teraz nie spotykałyby nas w 4 lidze?
Przecież napisałem w swoim poście kluczowe zdanie

"A zakładając najbardziej optymistyczny scenariusz"

Nigdzie nie stwierdziłem, że jestem przekonany że ten scenariusz się ziści. Natomiast faktem jest, że gdyby się ziścił to już moglibyśmy być w lepszej sytuacji niz jesteśmy teraz.

Chodziło mi bardziej o podkreślenie tego ile lat już minęło od czasu kiedy stanęliśmy nad krawędzią. Pokazanie, że gdyby w przypadku bankructwa od wtedy wszystko poszło po naszej myśli, to już moglibyśmy być zdrowszym i mocniejszym klubem i mieć lepsze perspektywy niż obecnie.

A w jakiej sytuacji tkwimy teraz? Ano w takiej, że równie dobrze do tej 4 ligi możemy się s.......ić, albo utknąć jeszcze na kolejne kilka lat w 1 lidze i z budżetową kadrą zlecieć nawet do 2 albo i 3.

Scenariusz 4 ligowy może i tak nas nie ominąć, jest nawet wysoce prawdopodobny patrząc na poczynania ekipy która rządzi aktualnie tym klubem zarówno od strony organizacyjno finansowej jak i sportowej. I jedynie będzie szkoda tych 4 lat które dały nam, no właśnie co?

Upokorzenia, 0:7 z legią, inby z kubusiem i jajeczkiem, gula bonito, s.......enie się z hukiem do 1 ligi, brzęczkową mizerię, kompromitację w meczu o awans z sosnowcem, absolutny blamaż w barażu z puszczą, żenującą sagę inwestorską ciągniętą w mediach przez pół roku przez wlasciciela, żałosny sezon 23/24 który już we wrześniu można spisać na starty i .... wie jakie jeszce kompromitacje, kopy w jaja i szmaty na ryj przed nami.

Czy było warto dla tych wspaniałych osiągnięć tracić 4 lata?

Jeśli ktoś jest masochistą to myślę, że odpowie twierdząco na powyższe pytanie.
Odpowiedz cytując