wolfy napisał(a):

Zacznijmy od podstaw: mecz z Chrobrym został przez naszych "wybiegany". Nie odstawiali też nogi. Taki Colley odkąd wrócił do składu jest tu absolutnym wzorem "zapierdalania", Junca, Uryga, Villar, Baena, Rodado też się nie oszczędzali. "Zapierdalali", starali się.
Jest to typowa formułka ludzi nie mających pojęcia na co patrzą - do których należysz.
Co więc nie zagrało? Taktyka.
Wrzutki - czyli jedyne co ten bałwan potrafi - nie zadziałają. Wbrew temu co prześmiewczo twierdziłeś w poprzednim sezonie - to kretyńska taktyka. Gole strzelamy głównie po kontrach, indywidualnych zrywach, strzałach z dystansu.
Podobnie - bredziłeś wyśmiewając moje uwagi co do sparingów. Nie miałeś racji. Drużyna nie jest zgrana, masa jest podań do nikogo i wrzutek na puste pole. W kolejnym meczu! Zamiast to trenować ten idiota robił sobie przegląd drugiego i trzeciego garnituru. A Ty szydziłeś z ludzi którzy zwracali na to uwagę - brawo.
Nie atakuję Sobolewskiego z powodów które Ty, MaLk czy FraMat mi przypisywaliście, tylko dlatego bo jest taktycznym dyletantem, jednym z najsłabszych pod tym względem trenerów w pierwszej lidze. On i jego sztab to pajace którzy nie powinni funkcjonować w piłce na poziomie centralnym. To jest jakiś cyrk że zespół kosztujący tak wiele prowadzi banda nieudaczników i emeryt.
Tu nie ma przypadku - przegrywamy bo potrafimy grać tylko do 15- go metra od bramki przeciwnika.
Większość podań jest do tyłu i w poprzek, bez zyskiwania terenu.
Większość groźnych ataków nie kończymy strzałem, zwykle jest wrzutka do nikogo.
TO JEST WINA TRENERA, NIE SKŁADU. Z taką grą środek tabeli to maks, bez względu na piłkarzy.
Oglądam czasem inne mecze pierwszej ligi, JESTEŚMY JEDNĄ Z NAJBARDZIEJ PRYMITYWNYCH TAKTYCZNIE DRUŻYN NA TYM POZIOMIE! Dla dyletantów takich jak Ty nie jest to widoczne z uwagi na wysokie wyszkolenie techniczne naszych piłkarzy, ale taka jest prawda. Myśliwiec nie szydził z Sobolewskuego bez powodu. Wszyscy trenerzy widzą jaki dyletant prowadzi Wisłę...
Miej świadomość że klakierzy tacy jak Ty są współwinni obecnej sytuacji. Zauważyłeś to co mądrzejsi od Ciebie widzieli wcześniej kiedy sytuacja jest już tragiczna.
|
Potrafisz budować posty inaczej niż na inwektywach? Jeśli nie, to coraz bardziej dowodzi pewnym schorzeniom