Wyświetl pojedynczy post
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2023, 12:49
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego uważasz, że nie sugerujemy zmiany? Sugerujemy od dłuższego czasu, tyle tylko, że my wiążących decyzji nie podejmiemy za włodarzy klubu, nie od tego jesteśmy. Swoją opinię w temacie trenera, jako zarząd Stowarzyszenia, przedstawiliśmy już dawno. Niedawno w ramach RN klubu odbyło się głosowanie na temat obecnego sztabu, decyzja była podjęta niejednogłośnie (głosowania RN są niejawne, więc więcej szczegółów nie może zostać podane bez zgody całej Rady). Opinie członków stowarzyszenia prezes klubu też zna, bo jest aktywny na grupie Socios. Dlaczego zarząd klubu upiera się przy pozostawieniu szkoleniowca na stanowisku, ja osobiście nie jestem w stanie odpowiedzieć (oczywiście otrzymujemy jakieś argumenty, ale do mnie osobiście one nie trafiają).

Nie rozumiem też dlaczego piszesz o bezwarunkowym sponsorowaniu - ostatnia umowa z klubem na jakieś większe pieniądze została podpisana dwa lata temu. W tym roku nie przekazaliśmy klubowi jeszcze żadnych środków (ostatnie wsparcie finansowe miało miejsce w grudniu 2022 roku). Składki członków są gromadzone na naszym koncie, klub nie ma do nich dostępu. Warto zerknąć do raportów finansowych Socios, publikujemy je co miesiąc od 5 lat. Wszystko czarno na białym
Ok, to żeby byłaś jasność. Nawiazując również do postu Malk’a. Najpewniej wyraziłem się nie precyzyjnie - pewne, uwagi przekazujcie, o czym już zresztą tu pisałeś. Ale czy osobiście nie masz wrażenia, że to za mało ? Tzn. Czy nacisk nie powinien być większy ? Kibice są od kibicowania a nie od rządzenia. Natomiast w klubie tak specyficznym jak Wisła i tak mocno doświadczonym porażkami, klęskami i wstydem w ostatnich latach- czy naprawdę największa wartość tego klubu jaką bezsprzecznie są kibice - ma być tak traktowana ? Zawsze myślałem, że królewski to niegroźny freak. Ale wczoraj odpiął wrotki już ostatecznie. Blaszczykowscy zrobili z klubu rodzinna piekarnie i doprowadzili do skandalicznego spadku z ekstraklasy przy nakładach, które powinny dać 5-6 miejsce. Krolewski teraz chce pokazać, ze nawet to dno da sie przebic, trzymajac na ławce tą miernotę, w imię swojej nieomylności. Chyba istnieje jeszcze coś takiego jak jakaś społeczna odpowiedzialność za projekt piłkarski, z którym emocje i uczucia wiąże tak dużo ludzi ? Sam znam kilkanaście osób, które przestały chodzić na mecze a nawet je oglądać. I nie, nie ma tu mowy o byciu kibicem sukcesu. Kibic tego klubu regularnie od 11 lat dostają mokra szmata na pysk raz po razie

Ale każdy ma swoją wytrzymalość Składki, sratki, linie życia, gwiazdy dla Białej Gwiazdy itp. I na koniec wychodzi gość i po błazenadzie z Chrobrym ..urwą Głogów mówi ze on wierzy w swoich ludzi. Traktuje klub jak zabawkę, pluje na własnych kibiców. W Gdyni postawili na bojkot właściciela mającego w dupie klub. Wiedzą, ze w innym przypadku klub upadnie lub ludziom zobojętnieje. Nie miej pretensji ze zwykli kibice pytają socios, bo jesteście po prostu najbliżej klubu z nas wszystkich, i jedyni odpowiadacie.

Przed Blaszczykowskim i rodzina wydawało się ze IV liga i reset to była głupota i tragedia. Patrząc na to dziś, co oczywiście jest tylko gdybaniem. Moglibysmy być w lepszym miejscu. Bez aroganckich ludzi plujących na kibiców w imię swojego widzimisie. Bez rodziny, bez znajomych i pseudolegend.
Odpowiedz cytując