Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2023, 11:50
Cytat:
Mógłbyś zacytować tę wypowiedź?

Ps. nie ma tutaj na forum prezesa Socios.

Nie ma ? A to przepraszam. Nie znam się, zarobiony jestem.

To może tak. Jak napisał w dniu 18.08.23 o godz. 16.27 w temacie "Polityka transferowa Wisły" serek.c2 człowiek uznawany za zaznajomionego z działalnością Stowarzyszenia Socios

Cytat:
Kierujemy się zasadami, które ustalono, gdy powoływaliśmy Socios - wprost deklarowaliśmy (takie też były oczekiwania całej społeczności), że nasza organizacja nie będzie się mieszać do zarządzania klubem. Nie oznacza to oczywiście bierności, nie oznacza to, że nie przekazujemy krytycznych uwag zarządowi spółki, pracownikom klubu, że nie wymagamy, nie kontrolujemy (tu mamy w końcu, po kilku latach działalności, realne możliwości w związku z naszym przedstawicielem w RN spółki). Możemy doradzać, stawiać pytania, rozpoczynać dyskusję, ale nie składać formalne wnioski w temacie choćby zwolnienia trenera, bo nie jest to naszą rolą, nie po to powstało Socios.

Widzisz jakąś rozbieżność w tym co napisałem

Cytat:
Jak wyjaśnił nam tu prezes Socios stowarzyszenie zbiera pieniądze wśród swoich członków i przekazuje je bezwarunkowo Wiśle.

z Twoją wypowiedzią.

Krytyczne uwagi przekazać może każdy np. na twitterze, na niektóre nawet JK odpowiada w swej łaskawości.

Dla jasności to nie żaden zarzut w stosunku do Socios, Opisałem tylko rzeczywistość. Taką jaką ją widzę na podstawie zewnętrznej obserwacji.

Ale swoją drogą chętnie przeczytałbym o podjętych realnych działaniach kontrolnych i ich efektach. Bo przecież skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle ? Jeżeli to nie jest tajemnica zastrzeżona tylko dla członków Socios, oczywiście.

PS. Nie obarczam Socios za winy JK. Po prostu nie chce i nie ma ono wpływu na jego decyzję. Być może gdyby podjęło decyzję o wstrzymaniu wszelkiej współpracy do czasu np. przedstawienia planu restrukturyzacji działań Zarządu i pionu sportowego... Ale to już nie moja sprawa.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 17.09.2023 o godz. 11:59.
Odpowiedz cytując