Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2023, 08:04
To musi upaść. Niestety obecnie nie ma żadnej zorganizowanej siły, kto by miał interes Wisły jako priorytet. Lub chociażby by stanowiła funkcje para kontrolne.

Wczorajsze wydarzenia z trybun, gdzie pozdrowienia Legii (dotyczą sprawy o której 75 % śpiewających i 95% pozostałych nie ma pojęcia) były głośniejsze dłuższe i bardziej szczere niż żądanie dymisji Sobolewskiego, świadczą, że obecny układ cieszy się poparciem tzw. ruchu kibicowskiego. Dlaczego, tego nie wiem, ale z zewnątrz tak to wygląda.

Jak wyjaśnił nam tu prezes Socios stowarzyszenie zbiera pieniądze wśród swoich członków i przekazuje je bezwarunkowo Wiśle. Nic nam do tego. OK, nie moje pieniądze. Taki rodzaj hobby, można sobie kupić dwa kanarki, będą kosztować tyle samo. No tyle, że kanarki przynajmniej ładnie śpiewają.

Drobni akcjonariusze, którzy kiedyś bardzo wydatnie przyczynili się do uratowania klubu. Nie mają siły sprawczej ale mogą chociaż wyrazić swoją opinie lub słać zapytania do Zarządu. Nie ma żadnej, a przynajmniej nic na ten temat nie wiem, platformy porozumienia, wymiany opinii itd.

Dziennikarze. Bezwolna masa bez charakteru.

Sztab szkoleniowy, medyczny, pracownicy itd. Jakie są efekty ich pracy każdy widzi. Najbardziej widocznym efektem związanym z ich pracą są comiesięczne przelewy.

I wreszcie prezes-właściciel. Po poprzednim układzie rodzinnym JB, który doprowadził klub do upadku, wydawało się, że nie będzie gorzej. A jednak. Sposób podejmowania decyzji to raczej materiał dla analizy psychologicznej niż analizy nauk ze sfery zarządzania. Błędne decyzje o katastrofalnych jak na razie skutkach. Zamiast wycofania i korekty mamy festiwal popadania w coraz większy samozachwyt, arogancję i zarozumialstwo. I niestety, ale tak to odbieram, brak szczerości i instrumentalne traktowanie kibiców. I drugie niestety, to koniec który przewiduje, w którym Pan Prezes zabierze swoje zabawki i pójdzie się bawić do innej piaskownicy.
Odpowiedz cytując