Wyświetl pojedynczy post
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2023, 15:52
stary dziad napisał(a):
Ty byś chciał aby katolik prezentował taką "przygarbioną pokorę".
Na wszystko się zgadza, za wszystko przeprasza na kolanach , a jak plują na niego i na Kościół to tylko się uśmiecha i mówi nic się nie stało.
Ja bym chciał? przecież to nie moje słowa:

8 Słyszeliście, że powiedziano: Oko za oko i ząb za ząb!* 39 * A Ja wam powiadam: Nie stawiajcie oporu złemu. Lecz jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi!

stary dziad napisał(a):
Widzę też że stosujesz metodę SJ co to wyrywają zdanie z kontekstu i mówią jak należy interpretować Pismo Św.

A to jest jakaś inna metoda cytowania niż fragmentami? Mam wrzucić całe pismo święte?

stary dziad napisał(a):
Wracając do meritum, nie sądzę abym kogokolwiek obraził.
Poetyka tego forum jest taka a nie inna i nie rób z siebie jakiejś cnotki, szczególnie po tym co wypisujesz na SB.
Mnie nazywasz "lewakiem", KOALIKA wysyłasz na drugą stronę błoń, Krakusa porównujesz do pederasty z serialu. Serio? To nie jest obrażanie ludzi? Ewidentnie się tutaj pysznisz, próbujesz podzielić ludzi i pokazać, że każdy kto myśli inaczej niż Ty nie zasługuje na szacunek, że każdy kto nie za władzą ten nie może być Wiślakiem. KOALIK to jest figura literacka i jak się wczyta w treść tego co on pisze to zwykle niestety ma rację, nie zgadzam się co do zasady tylko z zarzutami wobec SOCIOS, które wierzę, że są nietrafione. To jak reagujecie na jego wpisy pokazuje tylko, że prawda w oczy kole. Pisanie o jakiejś "KAŁU życi" to poziom komentarzy z jakichś gównostron, gdzie ludzie za darmo się wyzywają od "POpaprańcow i "PISdzielców" ku uciesze ich przywódców. Nie przystoi to przyzwoitym ludziom
Odpowiedz cytując