Wyświetl pojedynczy post
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2023, 11:24
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Na tą chwilę Sobolewski totalnie nie ma pomysłu na to, co ma grać drużyna, na którą rywal rzuca się szaleńczym pressingiem. Oczywiście wiadomo, że nie można tak grać przez 90 minut i każda drużyna w okolicach tej 60 minuty zacznie siadać kondycyjnie, ale my po prostu przy takiej grze nie istniejemy.

Osobną kwestią jest rozgrywanie piłki od bramkarza, co wczoraj o mało nie skończyło się utratą bramki. Ja wiem, że to fajnie wygląda, jak się ogląda Manchester City albo Barcelonę, ale u nas to nie działa i nigdy nie będzie działało, bo mamy po prostu surowych technicznie piłkarzy.

Szczytem idiotyzmu jest forsowanie tego z uporem maniaka, bo to zawsze kończy się tak samo - podania pomiędzy środkowymi obrońcami, po czym następuje podanie do bocznego i długa piłka do przodu. Nie może zrobić tego bramkarz od razu, nie narażając drużyny na utratę bramki podczas "pykania" piłeczką na naszym 16-tym metrze?
na takim pykaniu tracimy czas i nerwy, tylko po to, żeby koniec końców ktoś musiał szybko wybić do przodu. Tak sobie można pykać jak przeciwnik pozwala, a nie jak siedzi na każdym obrońcy i nie daje mu zrobić dwóch kroków. Ja wiem, że kuszące jest myślenie, że wystarczy kiwnąć jednego czy dwóch i już się robi autostrada na pole karne przeciwnika, ale ile razy się to udało wczoraj?
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując