Markus napisał(a):

|
Konsekwencje drogi Ruchu i Puszczy to tylko chwilowy awans do ekstraklasy, czego już nie dostrzegasz.
|
dwie rzeczy tu są do odpakowania
pierwsza to że jeszcze najwyraźniej tam nie wiedzą że już spadli, druga to że Wisła nie jest w stanie teraz osiągnąć nawet tego
Cytat:
|
Konsekwencje ich drogi to dramatyczny poziom sportowy, brak perspektyw na sukcesy, maksymalnie rola wiecznych przeciętniaków balansujących między ekstraklasą, a pierwszą ligą, nie produkujących ani dobrych zawodników, ani nie mających nic na sensownym poziomie w swoim klubie i strukturach oraz szans na duży budżet w oparciu o te fundamenty.
|
tak jak nie rozumiałem czemu według ciebie każdy zawodnik powinien być Lewandowskim albo ustąpić miejsca Hiszpanowi, tak nie wiem czemu każdy klub według ciebie ma walczyć o puchary. pojęcie dobrego zawodnika jest niesamowicie względne, bzdury o budżecie który pierwszoligowcy podwajają albo potrajają za sam fakt awansu (nie mówiąc o utrzymaniu się jak Warta albo Radomiak - tak mi się przypomniało, że to kluby które ściągają gęsto zawodników z zagranicy, ale mimo wszystko oba dbają o element polski, myślisz że ktoś ich szantażuje?) to porównywalny absurd. sprawiasz wrażenie kogoś kto nie ma pojęcia o podstawach
Cytat:
|
To są jakieś stereotypy rzeczywiście sprzedawane czasem w niektórych polskich klubach, z których potem wychodzą tacy geniusze w zarządzaniu ludźmi jak Sobolewski czy inny Pasieczny.
|
dobrze się czujesz? Pasieczny sprowadzał tutaj Polaków?
Cytat:
|
Na Twoim miejscu też bym uważniej pisał o wyciąganiu wniosków, bo takie jakie Ty wyciągasz, pisząc na przykład o solidnym poziomie polskiej piłki, pokazują jakie masz pojęcie
|
bez pocenia się wyjaśniłem twoje bzdurki na temat polskich menedżerów i piłkarzy wyjeżdżających zagranicę. normalnie bym powiedział że ktoś zalał cię formaliną w momencie transferu Niedzielana do Nijmegen, ale przecież miałeś krótki okres świadomości koło 2011. to że nie widzisz i nie rozumiesz zmian trochę by tłumaczyło, czemu nie zrobiłeś żadnego postępu od 12 lat
Cytat:
|
Nic Cię nie nauczyły ani poprzednie lata kiedy Wisła i inne kluby stawiały na polskich zawodników zwykle na tym przegrywając, ani do czego doprowadziło zarządzanie klubem w oparciu o stawianie na wiślackie legendy czy pozbywanie się obcokrajowców, również takich jak Valckx.
|
nie awansowaliśmy do LM, nie obroniliśmy mistrzostwa i prawie zbankrutowaliśmy za Valcxka. naciągasz to jak stare majtki
Cytat:
|
Widzimy w pucharach jakie postępy w ciągu ostatnich 15 lat zrobiła ta polska piłka klubowa> Jedynie dawniej w Wiśle czy w ciągu tych lat Legii i Lechowi coś się udało, a takie kluby jak Ruch czy Puszcza są tu synonimami wiecznego zacofania, słabości i totalnego dziadostwa naszej ligi. Zresztą ta Puszcza, z której strategii uważasz, że nie należy się naśmiewać i która Twoim zdaniem ma jakieś fundamenty, nigdy pucharów jeszcze nawet nie powąchała.
|
dokładnie, widzimy. awanse do faz grupowych, awanse w rankingu, nawet kluby które miały epizody były w stanie coś ugrać. ten wtręt o Puszczy to dla mnie jakiś kosmos, nie wiem co ma z czymkolwiek wspólnego