Wyświetl pojedynczy post
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2023, 12:48
Markus napisał(a):Wyświetl post
Konsekwencje drogi Ruchu i Puszczy to tylko chwilowy awans do ekstraklasy, czego już nie dostrzegasz.
dwie rzeczy tu są do odpakowania
pierwsza to że jeszcze najwyraźniej tam nie wiedzą że już spadli, druga to że Wisła nie jest w stanie teraz osiągnąć nawet tego

Cytat:
Konsekwencje ich drogi to dramatyczny poziom sportowy, brak perspektyw na sukcesy, maksymalnie rola wiecznych przeciętniaków balansujących między ekstraklasą, a pierwszą ligą, nie produkujących ani dobrych zawodników, ani nie mających nic na sensownym poziomie w swoim klubie i strukturach oraz szans na duży budżet w oparciu o te fundamenty.
tak jak nie rozumiałem czemu według ciebie każdy zawodnik powinien być Lewandowskim albo ustąpić miejsca Hiszpanowi, tak nie wiem czemu każdy klub według ciebie ma walczyć o puchary. pojęcie dobrego zawodnika jest niesamowicie względne, bzdury o budżecie który pierwszoligowcy podwajają albo potrajają za sam fakt awansu (nie mówiąc o utrzymaniu się jak Warta albo Radomiak - tak mi się przypomniało, że to kluby które ściągają gęsto zawodników z zagranicy, ale mimo wszystko oba dbają o element polski, myślisz że ktoś ich szantażuje?) to porównywalny absurd. sprawiasz wrażenie kogoś kto nie ma pojęcia o podstawach

Cytat:
To są jakieś stereotypy rzeczywiście sprzedawane czasem w niektórych polskich klubach, z których potem wychodzą tacy geniusze w zarządzaniu ludźmi jak Sobolewski czy inny Pasieczny.
dobrze się czujesz? Pasieczny sprowadzał tutaj Polaków?

Cytat:
Na Twoim miejscu też bym uważniej pisał o wyciąganiu wniosków, bo takie jakie Ty wyciągasz, pisząc na przykład o solidnym poziomie polskiej piłki, pokazują jakie masz pojęcie
bez pocenia się wyjaśniłem twoje bzdurki na temat polskich menedżerów i piłkarzy wyjeżdżających zagranicę. normalnie bym powiedział że ktoś zalał cię formaliną w momencie transferu Niedzielana do Nijmegen, ale przecież miałeś krótki okres świadomości koło 2011. to że nie widzisz i nie rozumiesz zmian trochę by tłumaczyło, czemu nie zrobiłeś żadnego postępu od 12 lat

Cytat:
Nic Cię nie nauczyły ani poprzednie lata kiedy Wisła i inne kluby stawiały na polskich zawodników zwykle na tym przegrywając, ani do czego doprowadziło zarządzanie klubem w oparciu o stawianie na wiślackie legendy czy pozbywanie się obcokrajowców, również takich jak Valckx.
nie awansowaliśmy do LM, nie obroniliśmy mistrzostwa i prawie zbankrutowaliśmy za Valcxka. naciągasz to jak stare majtki

Cytat:
Widzimy w pucharach jakie postępy w ciągu ostatnich 15 lat zrobiła ta polska piłka klubowa> Jedynie dawniej w Wiśle czy w ciągu tych lat Legii i Lechowi coś się udało, a takie kluby jak Ruch czy Puszcza są tu synonimami wiecznego zacofania, słabości i totalnego dziadostwa naszej ligi. Zresztą ta Puszcza, z której strategii uważasz, że nie należy się naśmiewać i która Twoim zdaniem ma jakieś fundamenty, nigdy pucharów jeszcze nawet nie powąchała.
dokładnie, widzimy. awanse do faz grupowych, awanse w rankingu, nawet kluby które miały epizody były w stanie coś ugrać. ten wtręt o Puszczy to dla mnie jakiś kosmos, nie wiem co ma z czymkolwiek wspólnego
Odpowiedz cytując