Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2023, 10:00
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Bo zmiana pierwszego niewiele pomoże. Przykłady Hyballi Guli czy Skowronka nie są dowodem na to że nie potrafimy wyszukać trenera tylko na to że potrzeba głębokich zmian. Ten klub gnije do spodu. To nie jest tak że tu coś nie funkcjonuje, tu trudno znaleźć działy który pracują dobrze. Jedni zarażają drugich byle jakością. Tylko reset może tu pomóc. Tylko taki reset z prawdziwego zdarzenia a nie ten polegający na pudrowaniu i malowaniu miejsc zarażonych gangreną,trondem.
To trochę chyba jeszcze bardziej skomplikowane. Nie użyłbym słowa "gnicie". Po prostu ten klub nadal jest sierotą po Cupiale i wielkiej Wiśle. Nigdy nie zbudowano tu niczego trwałego opartego na kompetencjach, bo nie było takiej potrzeby. Cupiał albo ktoś inny brał do ręki "piłkarki katalog IKEI" mówił "ten", "ten" i "ten". I go miał. Potem ten okres się skończył, trwał wieloletni powolny zjazd, w czasie którego "nowi zarządzający" mieli dodatkowe hobby, niekoniecznie związane z profesjonalizacją klubu. I ostatecznie trafiliśmy w ręce trio. Królewski i 2 pozostali panowie na pewno mieli dobre chęci, ale chęci nie zastąpią kompetencji i mamy klops. W sumie największym rozczarowaniem jest Kuba, bo bezmyślnie sądziłem, że jako jedyny ma jakieś pojęcie o piłce i będzie w stanie dokonywać racjonalnych wyborów. Niestety, zapomniałem, że to tylko były piłkarz (wiem, że są wyjątki), w dodatku bardzo "rodzinny". W każdym razie niedługo minie 5 lat odkąd jesteśmy razem, a Wisła nadal nie ma nic trwałego opartego na fachowości i musi polegać na "magiku" z Hiszpanii, który być może w poprzedniej przerwie wystrzelał się z najlepszych naboi. Mimo absurdalności całej sytuacji aż strach pomyśleć, co by się stało, gdyby Kiko się nie pojawił.

Powyższe to tylko jeden z kilku aspektów...
Ostatnio edytowane przez Kurz : 20.08.2023 o godz. 10:07.
Odpowiedz cytując