Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2023, 14:45
crux.a napisał(a):Wyświetl post
To, że nie udało się Hyballi, Skowronkowi czy Guli, a więc trenerom wybieranym na podstawie racjonalnych przesłanek, nie oznacza, że nie należy się kierować racjonalnymi przesłankami.

Jeśli jak dotąd zmiany trenerów nic nie dały - a nie dały - to nie oznacza to, że należy zostawić Sobola. Przeciwnie, oznacza to, że należy zmienić i Sobola (plus cały sztab), i wszystko inne, co mogło powodować grzęźnięcie w dupie, jakie jest naszym udziałem od lat.

Skłaniam się ku teorii, że wymiana całego sztabu nie wystarczy, Powinien pojawić się nowy prezes.
Dyskutuję z Wolfym zupełnie nie o tym. Ja Sobola w ogóle bym nie zatrudnił. Uważam tylko, że Sobolewski nie jest jedynym naszym problemem i wcale nie największym. I że większość gości, którzy mogą tu przyjść, spłonie jak on czy poprzednicy. Co pokazuje historia. Obawiam, się również, że szkoleniowcy, którzy mogliby rzeczywiście coś zmienić, mają co robić w życiu.

Dodatkowo, bo nie wiem czy to wybrzmiało, problemem jest pomysł na Wisłę. Wygląda na to, że nie da się zrealizować marzenia o Wiśle grającej pięknie, skutecznie i ofensywnie. Może więc pora zmienić już paradygmat i z chmurek zejść na ziemię. I zbudować coś w stylu Rakowa. Z innym balansem. I w dużej mierze piłkarzami o innych charakterystykach?
Ostatnio edytowane przez Kurz : 13.08.2023 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując