Jaroo1 napisał(a):

Mam nadzieję, że nie skończy się na zwolnieniu trenera i to będzie całe oczyszczenie
Przede wszystkim trzeba:
wywalić cały sztab
Rozliczyć Kiko za chujowe transfery w tym okienku
I co najważniejsze, szukać i znaleźć odpowiedzi co powoduje zjazd formy każdego piłkarza grającego tu więcej niż pół roku (aczkolwiek odpowiedź powinna być już znana, to sztab, legendy i DNA)
|
Skład jest prawie na pewno słabszy niż na wiosnę, bo tamten był ponad pierwszą ligę i ciągnął za uszy Sobolewskiego - do czasu. Czy jest za słaby żeby wypełnić cele przed nim postawione - uczciwie byłoby najpierw dać tam trenera, sztab a potem ocenić.
U Sobolewskiego liczba błędów poraża, ale chociażby sam fakt że Łasicki powinien trafić na ławkę po pierwszym meczu, trzy mecze grał katastrofalnie i dopiero jak odwalił co odwalił z Tychami dostał zmianę w połowie. Hybala nie czekałby aż zawali bramkę - tak przy okazji.
Gra defensywna nie istnieje, ofensywna opiera się na indywidualnych akcjach albo wrzutkach do nikogo - w sumie już wielokrotnie opisywałem to przez dwa sezony. Jak długo Fernandez i spółka ciągnęli zespół za uszy - byłem wyśmiewany. Kiedy połapali kontuzje/zniżki formy - wtedy winny był jeden: nasz najlepszy piłkarz. Mało kto uczciwie potrafił przyznać że nic nie gramy i ta pseudotaktyka Sobolewskiego to blaga.
Skończyła się kasa, Hiszpanie dużo słabsi, fakt - tacy z zarobkami i umiejętnościami bardziej na pierwszą ligę. Ale znowu trener bez winy?
P.S. Gdzie jesteście pepe72, s1mone, FraMat, Karherop?
P.S.2 Obstawiłem wynik 1:2 w typerze. Bliżej było 0:4, 0:5. Obstawianie że strzelimy bramkę to błąd, ale stracić na pewno sporo stracimy. Gramy przecież swoją piłkę.