Wyświetl pojedynczy post
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2023, 11:25
https://przegladsportowy.onet.pl/pil...jawnia/4bhjlqz

Jestem poważnie zaniepokojony po przeczytaniu wywiadu z Królewskim dla Przeglądu Sportowego dzisiaj. Straszne lanie wody, korpo mowa jakby dla zrobienia wrażenia, że się jest super mądrym i was zagadam szaraczki, a w rzeczywistości kryje się za tym 0 konkretów.

To jeszcze pół biedy, ale on jest przekonany o swojej nieomylności, to co pisałem, mam wrażenie, że on się poczuwa do jakiejś misji, że będzie całemu światu udowadniał, że jego droga i wizja jest ok, a reszta to debile. Innymi słowy, stawia siebie ponad klub, jego wizja najważniejsza i ch..

Cały świat, cały dorobek piłkarski nie ma znaczenia, wszyscy się mylą od lat, on będzie teraz w Wiśle piłkę wymyślał na nowo, zgodnie ze swoimi szlachetnymi ideałami rozwoju jednostek, rozwijania mankamentów. On będzie teraz w kontrze i będzie pokazywał, że jest ponad to całe środowisko, że on tu swoje standardy przeniesie i tylko Wisła cierpi.

Czyli robi dokładnie coś innego niż mówił przed meczem, że Wisła nie jest Królewskiego, że on będzie chciał ją odpersonalizować. Mam wrażenie, że im częściej ktoś się zarzeka, że czegoś nie robi tym bardziej tak później działa i musi sobie robić alibi, że tak nie jest w wypowiedziach.

Tu widać dojrzałość takiego Mioduskiego np. Miał podobne podejście, że on będzie po swojemu, a w pewnym momencie zrozumiał błędy, oddał władze i kompetencje fachowcom i Legia ruszyła. U nas się to nie zdarzy. Jak pisałem, trzeba paradoksalnie liczyć, że do decyzji zmusi trudna sytuacja finansowa i może to zdopinguje do zmian czy oddania klubu.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 08.08.2023 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując