|
To nie prawda że każdy trener jest taki sam, że skoro Sobolewski jest ignorantem taktycznym to żaden inny sobie nie poradzi. Karherop, MaLk, Kurz i FraMat postawili tezę że Sobolewski w niczym nie jest gorszy od innych trenerów pierwszoligowych, przy okazji wymieniając Tułacza, Skrobacza i Moskala jako przykłady tych trenerskich cieniasów. Teza z dupy, przykłady same się skomentowały. Bezpośrednie mecze pokazały że trener to nie wszystko, ale ogarnięty może zrobić różnicę.
W sumie AgresywnyChomik napisał z grubsza o co można i należy mieć do trenera pretensje. To samo pisałem i ja, wcześniej. Próba sprowadzania realnych problemów do absurdu to klasyczne zagranie Karheropa, tyle że te są tak ewidentne że nawet u Ryszki pozwalają sobie je zauważać. Król jest nagi, nasza gra obronna to jakaś parodia.
Pisałem to już wcześniej, ale nic nie straciło na aktualności - z tak tragiczną grą obronną nie awansujemy. Tak się przykro składa że to co sprawia nam gigantyczne problemy (SFG) jest też elementem na jaki stawiają niemal wszystkie drużyny w lidze. Wszyscy mają nożyce na nasz papier. Pora na kamień.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.08.2023 o godz. 18:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
|