Karherop napisał(a):

W co 3 przypadku to nie trener jest zwalniany tylko sam odchodzi mając lepsze opcje lub po prostu samemu dezerterujac. Czy to jak wielokrotnie robił Probierz, Skorza, Moskal czy nawet Sobolewski w Płocku. Umowa może być też po prostu nieprzedluzona z końcem sezonu bo się ktoś nie dogada.
Czy będzie awans z Sobolewskim to się przekonamy. Wg mnie nawet przy jego błędach to wyciśniemy, bo mamy za dużo jakości piłkarskiej by nawet taki trener to sp*****lil.
Ja podziwiam wiarę że Sobol to taki hamulcowy że tylko jego wyrzucenie spowoduje że nagle zaczniemy grać jak Barcelona (w najlepszych czasach). I że nagle ci sami piłkarze przestaną popełniać błędy. Że nagle Rodado będzie strzelał setki itd.
Szczególnie jeśli nowy trener nie dostanie czasu tylko będzie musiał coś zmienić w 2 tygodnie
Tym bardziej gdy do zmiany dojdzie w połowie rundy. Gdzie z znowu będzie zwalanie że "transfery nie były moje, okres przygotowawczy nie mój, nie można mnie rozliczać".
Czy chce innego trenera niż Sobolewski naszej Wisły? Tak. Czy pierwszy lepszy trener to lepiej ogarnie? Raczej nie. Czy moment zmiany ma znaczenie dla kariery trenera w danym klubie? Tak.
A już tego brakuje żebyśmy ściągnęli trenera i żądali jego głowy po pół roku jak wyniki się nie będą zgadzać. A na pewno by tak było.
|
Ale pan dupcys.
Wyskakujesz z Barceloną a mi na dzień dzisiejszy wystarczy żebyśmy grali jak jakaś Warta czy Radomiak z widocznym z tygodnia na tydzień progresem w grze,lepszą organizacją i zawodnikami prezentującymi coraz wyższe umiejętności.Czy za to odpowiada trener?Wydaje mi się,że jak najbardziej tak.
Nowy trener mógł dostać czas,mógł dostać całą przerwę między rozgrywkami i sądzę spory kredyt zaufania na kilka kolejek sezonu tak jak dostał Sobolewski.Niestety wygrały własne chore ambicje i romantyzm Królewskiego.
Wypadkową tych decyzji będzie ratowanie sezonu w trakcie rundy na biegu szukanym trenerem który wypali albo i nie.Takie są konsekwencje durnych nieprzemyślanych działań.
Przestań więc waść pierdzielić bo albo Wolfy trafnie cię zdiagnozował i nie rozumiesz o czym tu kibice dyskutują albo celowo sprowadzasz rozmowę do absurdu,(Barcelona,pierwszy lepszy trener)
Powtórzę raz jeszcze,nie Barcelona i nie pierwszy lepszy.Grajmy jak przystało na drużynę z potencjałem i zatrudnijmy w końcu trenera na podstawie jego dokonań w poprzednich klubach a nie tego czy ma Wiślackie DNA