Wyświetl pojedynczy post
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2023, 15:18
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
O czym my mówimy w ogóle, wyobraża sobie ktoś M. Świerczewskiego jak zaprasza kibica z TT, żeby mu pokazywać dokumenty w siedzibie firmy, później wdaje w jakieś pyskówki, nie przychodzi na spotkanie.. Przecież to komiczne.

To jest uważam oznaka czegoś szerszego - JK ma ambicję być takim nowoczesnym biznesmenem z doliny krzemowej, klapki, krótkie spodenki, transparentność wręcz do przesady, zejście na poziom kibica, sprzeciw wobec braku sentymentów w piłce, rozwój jednostek wbrew ich niedoskonałościom, jakby odczuwał jakąś misję pokazania, że można inaczej, że zobaczcie, ja jestem inny.

Tyle tylko, że to nie Wisła jest dla niego, ale on jest dla Wisły. I powinien podporządkować swoje marzenia i personalne ambicje pod klub. Bo zaraz dojdziemy do absurdu, że zaczniemy odrzucać dobre inwestycje dla Wisły, bo ich wizja była owszem dobra dla klubu, ale wbrew myśleniu o piłce (lub świecie w ogóle) prezesa. Ja w tym też widzę jakieś personalne rywalizacje z J. Filipiakiem, może jakąś zadrę. Zobaczcie, ja jestem do bólu etyczny, inny. Wszystko fajnie, ale chłopie... to nie jest twoje poletko, tu Wisła jest najważniejsza. Rywalizuj sobie na gruncie własnej firmy. A on się chyba zapomina, że ma patrzeć na klub przede wszystkim, a nie swoje ambicje.

Paradoksalnie plusem jest trudna sytuacja finansowa, bo tu już nie będzie można stawiać romantycznych wizji ponad realny interes i finanse.
taki etyczny ze mija sie z prawdą non stop
Odpowiedz cytując