Wyświetl pojedynczy post
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2023, 08:54
Ktoś pytał czemu Tachi nie wszedł - w okolicach 30 minuty dostał żółtą kartkę za pyskówkę do technicznego.
Strata bramek po SFG są już nudne, pomijam kwestię słabego krycia, ale Łasicki również nie nadaje się do bycia ostatnim obrońcą a tym bardziej do bycia kapitanem.

Mnie osobiście bardzo rzuciło się w oczy, że zawodnicy wyglądali na mocno przemęczonych - miałem wrażenie jakby Smuda wróciłi przeprowadzał siłowy. Zakładam, że jest to spowodowane ostrzejszymi treningami na koniec przygotowań i kondycyjnie chcemy się przygotować na rozegranie całej rundy w taki sposób żeby każdy był w stanie 90 minut biegać, jednak zapewne przez takie podejście pierwsze 3/4 kolejki będziemy grać jak wczoraj na zaciągniętym hamulcu i tak strasznie wolno i ślamazarnie. Brak ofensywnego podłączania się bocznych obrońców, mała liczba a wręcz zerowa liczba wrzutek i wyciągania przeciwnika w boczne sektory. Brak tych pewnych wejść Villara 1 na 1 i prób ofensywnych w okolicach pola karnego, Rodado też mało biegał nawet jak na siebie.
Pomijam zmiany, które były jak zwykle beznadziejne...
Na szybko taka ocena nowych piłkarzy:
Ratón - bardzo pewne wyjścia do każdej wrzutki i na plus gra nogami
Satrústegui - kilka niepewnych interwencji, kilka na sporym ryzyku
Alfaro - wrzutki całkiem przyzwoite jednak słaby drybling w sytuacjach 1 na 1, ale kondycyjnie nie dojedzie na 90 minut
Goku - potrafi zagrać z klepki, wejść między 3 zawodników i regulować tempo gry i chyba największy pozytyw transferowy

Olejarka - potrafi ruszyć ofensywnie i fajnie przyspiesza tempo... jednak nasz trenerski wirtuoz widzi go jako "8" co jest dla mnie tak ogromnym nonsensem jak Tachi na "6"
Sobczak - fatalna zmiana, każda główka przegrana, brak siły żeby się przepchać z obrońcami i na plus jedynie to wejście z boku i strzał w słupek
Baena - technicznie może i więcej jak świetny, bo kilka razy pokazał że potrafi bawić się piłką... ale to nie plaża w Barcelonie lub Valencii, bo jak już trzeba celnie podać lub wyprowadzić piłkę to ani celności ani siły w podaniu
Gogół - w zasadzie bez oceny z uwagi na za mało czasu na murawie - swoją drogą on dotknął w ogóle piłki?
Odpowiedz cytując