Wyświetl pojedynczy post
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2023, 09:59
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Po co była ta wrzutka? By wywolac dyskusje. Ja widzę gdzieś granicę po której nie warto ściągać Hiszpanów do trzymania ich na trybunach. Możesz jej nie widzieć i jest to dla mnie abstrakcyjne, ale ok. Pierwszy skład to 11 zawodników. Nawet jak chcesz 10 Hiszpanów w 1 składzie to będziesz mieć max kolejnych 5 na ławce a kolejni już na trybuny.

Mogę się mylic, ale każdy zawodnik jak trafia do klubu dostaje przekaz który jest w kolejce do grania, jaka ma rolę w zespole, konkurencję, na ile minut może liczyć.

Wyobrażam sobie że np taki Fratczak dostał info że jest numerem 3 i jak zagra 1 czy 2 mecze w sezonie to będzie sukces. Moglismy ściągnąć w jego miejsce Hiszpania z 5 ligi i płacić mu 6k euro na miesiac tylko po co? Zawodnicy głębokiego składu zarabiają grosze, a na pewno nie są to tak kuszące pieniądze dla Hiszpanów nawet z niższych lig.
Przecież to jest jakieś chore myślenie.Mówienie zakontraktowanemu świeżo zawodnikowi,że jest numerem dwa czy trzy na danej pozycji i na ile gry może liczyć można porównać do .......enia Brzęczka jak to pierwsza liga jest trudna i jak każdy mecz ciężki.Ja sobie właśnie nie wyobrażam żeby piłkarz przychodzący do klubu coś takiego słyszał.Ma walczyć o pierwszy skład i zwycięstwo w każdym meczu a nie -wiesz w sumie to my na tą pozycje już mamy zawodnika tylko wiesz jakby złapał kartki,złamał nogę na spacerze po plaży albo bolało go uszko to w razie czego jak już trener nie będzie miał kogo tam ustawić to zagrasz.Nosz kurvva to jakiś absurd....
I to obala od razu twoją drugą tezę jakoby była jakaś granica w ilości obcokrajowców czy konkretnie Hiszpanów w kadrze.Założenie ,że sprowadzasz piłkarza tylko po to żeby mieć kogo posłać na trybuny(więc lepiej żeby było to tanie młode polskie drewno)jest błędne.
Odpowiedz cytując