Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2023, 11:01
Markus napisał(a):Wyświetl post
Skoro Wisła nie olewa jednak rynku krajowego, to po co te wywody jakby to robiła czy wyskakiwanie z parytetami, co jest kompletnym absurdem? I pretensje, że hiszpański model, który zadziałał, będzie wdrażany jeszcze mocniej? Kiko ma zawodników, którzy na danej pozycji potrafią dać więcej niż Polacy w zasięgu Wisły. Więc ich ściąga, a nie słabszych Polaków. Jest to jak najbardziej okej i słuszne.

Nie nam również wyrokować czy jakieś Hiszpan zagra maksymalnie 100 minut czy więcej. W nadchodzącym sezonie meczów będzie sporo. Nie ma żadnego powodu, by te 100 minut dostawał dalej na przykład taki Szywacz zamiast ktoś sensowniejszy, kto nie będzie droższy.
Po co była ta wrzutka? By wywolac dyskusje. Ja widzę gdzieś granicę po której nie warto ściągać Hiszpanów do trzymania ich na trybunach. Możesz jej nie widzieć i jest to dla mnie abstrakcyjne, ale ok. Pierwszy skład to 11 zawodników. Nawet jak chcesz 10 Hiszpanów w 1 składzie to będziesz mieć max kolejnych 5 na ławce a kolejni już na trybuny.

Mogę się mylic, ale każdy zawodnik jak trafia do klubu dostaje przekaz który jest w kolejce do grania, jaka ma rolę w zespole, konkurencję, na ile minut może liczyć.

Wyobrażam sobie że np taki Fratczak dostał info że jest numerem 3 i jak zagra 1 czy 2 mecze w sezonie to będzie sukces. Moglismy ściągnąć w jego miejsce Hiszpania z 5 ligi i płacić mu 6k euro na miesiac tylko po co? Zawodnicy głębokiego składu zarabiają grosze, a na pewno nie są to tak kuszące pieniądze dla Hiszpanów nawet z niższych lig.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 16.07.2023 o godz. 11:09.
Odpowiedz cytując