Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2023, 13:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wtedy masz walkowera za brak młodzieżowca.

Ok, ale przyjmijmy że bedziemy mieć też kilku mlodziezowcow. Wyobrażasz sobie kadrę np 30 zawodników w tym 26 Hiszpanów?

Po czym Kiko wylatuje i się taki twór rozpada. Już mieliśmy przykład tworu Pasieczno-Gulowego czy Valckxowego. Wszystko jest fajnie jak są wyniki.

Zachowanie balansu 50-50% w kadrze jest dla mnie optymalne. Przy czym nie wiem czy jest sens np trzymania Hiszpanów jakby mieli grzać trybuny i być tym 16 czy 18 zawodnikiem w kadrze.
Balans 50% piłkarzy i 50% paralityków jest optymalny może dla Ciebie - od dawna obserwuję u Ciebie jakąś chorą fascynację młodym Polskim drewnem pseuodopiłkarskim - ale nie dla drużyny która chce awansować. Nie wiem skąd poroniony pomysł że po odejściu Kiko Hiszpanie ogłoszą bunt? Oni chcą tu grać bo zarabiają więcej niż u siebie, liga jest nędzna piłkarsko a taki Mula po pół roku załapał się na kontakt w Grecji. To działa na wyobraźnię, oni się tu pchają drzwiami i oknami. Problem SELEKCJI chętnych - to zadanie dla Kiko.

No ale tak, dramat, jak my teraz będziemy budować Młyńskiego? Ja .......ę Jak ten Sobolewski go zbudował, że na tle drugoligowca wygląda jak trzecioligowiec No ale jest Olejarka, szrot z CLJ, oni muszą grać, to pewnie mega talenty!

Te Twoje paranoiczne wizje obala Radomiak oraz poprzedni sezon, kiedy grę drużyny ciągnęli niemal wyłącznie piłkarze zagraniczni, głównie Hiszpanie. Na honorową wzmiankę zasługują Łasicki, Jaroch i Szot, bo dawali jakość. Dramat zaczynał się kiedy trzeba było wpuszczać muł piłkarski taki jak Młyński, Szywacz, Duda, Wachowiak, Żyro, Biegański...

Drużyna Pasiecznego rozpadła się nie z braku Polaków. Ba, grało ich tam więcej w tym nasz młody szrot, który potem zweryfikowała negatywnie pierwsza liga. Zresztą - Hiszpanie mają roczne kontrakty z opcją przedłużenia. Kiko nie zostawi po sobie szrotu na gigantycznych kontraktach jak Pasieczny...

Masz Guguła, masz Olejarkę - to się nimi jaraj, a od Hiszpanów się odpimpaj. Większość tutaj chce awansować, nie zbankrutować.

Mają grać Ci co umieją. Jest obowiązkowy podatek jednego młodego drewniaka, reszta jak chce grać to musi coś na boisku prezentować. A tutaj rodacy się BARDZO mocno skompromitowali w ostatnich latach.

@Elendil - żeby penetrować inne rynki to trzeba mieć do tego fachowców. Prawdziwa siatka skautingu jest budowana latami i kosztuje dużo. Wiadomo że to się długoterminowo opłaca ALE trzeba mieć na to najpierw środki. Teraz bazujemy na wiedzy i kontaktach Kiko bo alternatywą jest szrat ściągany na życzenie Sobolewskiego i nasz skauting krajowy który ma na koncie m.in. Młyńskiego, Wachowiaka, Starzyńskiego, Niewiadomskiego, Talara...
Także - byłoby super, ale to melodia przyszłości i na pewno nie w pierwszej lidze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.07.2023 o godz. 14:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując