pepe72 napisał(a):

Z faktami się nie dyskutuje 
W 2023 mamy 12-0-4 z czego te 4 to:
ŁKS, Ruch i Puszcza oraz Zagłębie 13 przed meczem z nami i 11 po meczu z nami.
Wpadka na sp...nie sezonu ale 11 poprzednich zwycięstw dało nam w ogóle szansę na baraże, bo startowaliśmy z 10 miejsca.
Co do składu to mamy jedną stratę - Jamesa. Bo reszta przed sezonem wygląda na uzupełnioną. Jak się Rodado z Goku dogadają to mamy napad do postraszenia każdej z drużyn z 1 ligi.
Bardziej mnie martwi obrona i stracony gol w barażu z Hapoelem z rzutu wolnego. Może trzeba kogoś innego do trenowania SFG, a zwłaszcza obrony przed nimi.
|
Akurat rzut wolny z Hapoelem:
- przyzwoicie wykonany
- zawalił IMO Broda złym ustawieniem siebie i muru. Piłka przeleciała nad głową niskiego Colleya który w takim sytuacjach cudów nie zdziała, a Broda źle się ustawił i interweniował na dwa tempa. Może jeszcze Colley się spóźnił (co za szok!), ale w takich sytuacjach to on zawsze będzie obciążeniem.
Ale to właśnie miałem na myśli zastanawiając się po co taki sparing. Bardziej grożą nam wrzutki z autu i dośrodkowania na aferę w gąszcz wysokich rywali, czyli te słynne SFG z których tak dumny jest Sobolewski.
Co do statystyk - wybacz, ja oglądałem większość meczy i wiem o czym piszę. Nasze problemy istniały od początku rundy wiosennej ale były maskowane indywidualnymi popisami Fernandeza, Muli, Igbekeme, Junci, czasem Villara. Ba, nawet Moltenis odpalił w meczu z Arką.
Jeżeli zastąpimy Fernandeza, Muli i Jamesa grą zespołową - będzie lepiej niż było. Jeśli nie, to jesteśmy w dupie. Do tego ławka rezerwowych to duży znak zapytania. To są leszcze i średniacy pierwszoligowi, coś na poziomie Młyńskiego. Napastnik z dwiema bramkami z akcji, jacyś młodzi...
Zobaczymy, ale radzę jednak uważać z "faktami". Już mieliśmy dyskusję o fakcie jakim to świetnym trenerem jest Sobolewski, jak robi dobre zmiany, buduje Młyńskiego i Colleya, jak umiejętnie zarządza składem. Dyskusję do której - podejrzewam - wolelibyście nie wracać...