Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2023, 08:20
azor napisał(a):Wyświetl post
A wrzucisz konkretny paragraf o tym mówiący?(skoro z taką pewnością o nim mówisz) Bo jest dziwnie zbieżny z KP, a nigdy nie słyszałem żeby jakiś klub w ten sposób rozwiązał umowę z zawodnikiem.

Co nie zmienia oczywiście tego, że też zaczynam wrzucać Urygę do worka z Dawidowskim.
Raz rozwiązaliśmy kontrakt z Jovanoviciem na podobnej podstawie co nam się długo czkawka odbijało. Inny lekarz klepnal mu zgodę na grę i UEFA to zinterpretowała na korzyść zawodnika.

Uryga zagrał tydzień temu 45 min, teraz znowu trenuje indywidualnie. Chyba jego masa mięśniowa i zapewne rozbudowane partie podczas kontuzji, wcale nie pomagają w powrocie do sprawności. Być może obciążenia stawów, więzadeł są większe. Mobilność pewnie też nie jest taka jak przed kontuzją.

Przypuszczam (ale to tylko moje zdanie) że teraz tak to będzie wyglądać czyli trening - sparing - przeciążenie - trening - sparing - przeciążenie/ kontuzja. Dopóki nie przydarzy mi się kolejna wielomiesięczna nikt z nim nie podejmie tematu rozwiązania kontraktu.

Niemniej jakoś nie wyobrażam sobie żeby komuś płacić 5 lat za 5 spotkań tylko dlatego że jest wychowankiem. 2 sezony przebolelismy ale gdzieś są jakieś granice.
Odpowiedz cytując