Wyświetl pojedynczy post
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2023, 21:14
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście to się zgadza, tylko co trzeba mieć aby awansować? Ogarniętych piłkarzy, dobrze dobranych, dobrego trenera. I pytanie, czy u nas w klubie takie coś jest. Wątpię.

Czymś trzeba ten awans zrobić, jak nie piłkarzami, którzy mają x razy większe umiejętności niż reszta ligi, bo są na wyrost ścigani do pierwszej ligi, to tanimi piłkarzami ale wtedy trzeba umieć grać.
Wisła nie umie grać od bardzo dawna, piłkarzami drogimi, przepłaconymi z teoretycznie wielkimi (jak na ligę) umiejętnościami i potencjałem.

Ten sezon nam znowu wiele wyjaśni. Zjechaliśmy w dół z budżetem, z płacami i teraz kolejny rok eksperymentu, który pokaże czy mając bardziej wyrównany budżet względem reszty ligi, można zbudować lepszą drużynę, niż w tym roku, gdy mieliśmy ogromny budżet.

Ja wątpię w nasz sztab szkoleniowy i że to się uda.
Wiesz, moim zdaniem w rundzie wiosennej Wisła pokazała, że umie grać. Nastukaliśmy trochę punktów i do końca byliśmy realnym kandydatem do awansu. Skutecznie przeciwstawiały się nam drużyny, które łączyły niezłe umiejętności, lepszą organizację na boisku i dużą wolę walki. U nas jeszcze były nie do końca zrozumiałe wybory trenera (choć nie mnie je oceniać, bo nie wiem, na jakich podstawach wyciągał wnioski). W każdym razie: pod koniec coś się posypało. Może właśnie po to ściągamy doświadczonych w pierwszej lidze Polaków, żeby uniknąć takich sytuacji.

W sumie jest dużo czynników, na których można opierać niewiarę, ale jest też parę, na których można budować optymizm. Koniec końców niech ten sezon już się zacznie, bo mimo wszystko możemy z większą nadzieją patrzeć na jego początek niż na początek poprzedniego.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując