Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2023, 21:42
Ja rozumiem, że taki Plewka (23 lata) czy Gruszkowski (22 lata) zostali u nas zweryfikowani raczej negatywnie (chociaż bardzo możliwe, że gdzieś potem odpalą - w klubie w którym będą regularnie grać bez takiej presji jak u nas). Rozumiem, że Niewiadomski też, w końcu jak wchodził to mocno odstawał od reszty, podobnie Szywacz, ale że niby Talar?

Jak dla mnie Talar niczym nie odstawał od Dudy, może poza ilością minut na boisku. Ba, w tym krótkim czasie, w którym grał moim zdaniem prezentował się dużo lepiej. Byłem rozczarowany, że mimo iż dostawał dużo minut na obozie zimowym grał tak mało wiosną. Ja jego akurat uważam za duży talent. Podobnie z resztą jak Dudę.

Nie pomylił ci się ze Starzyńskim?

Z resztą każdy z nich ma jeszcze sporo czasu, aby zrobić sensowną karierę, nawet pograć w reprezentacji Polski czy za granicą. Oni są młodzi, niektórzy piłkarze robią przeskok na topowy poziom w wieku 20, inni w wieku 22 a jeszcze inni 25 czy 28 lat. Naszymi problemami są po pierwsze : brak rezerw w 3-4 lidze, aby młodzi regularnie gdzieś grali na poziomie seniora. Do tego niestety rzadko ich wypożyczamy do sensownych zespołów. Casus Dudy, który z marszu wskoczył do pierwszego składu po jednym sezonie na wypożyczeniu w niezłym klubie potwierdza, że regularna gra jest najważniejsza. Oczywiście ponad połowa juniorów się nie przebije i zostanie w przyszłości piekarzami, budowlańcami czy 3-5 ligowymi kopaczami. To też jest normalne. Moim zdaniem mamy bardzo dużo ciekawych młodych zawodników i siłą rzeczy któregoś w końcu wypchnięmy za granicę za solidną mamonę. Nie każdy młodzian, który dostaje szanse gry je trwoni. My lubimy generalizować i wszystkich wrzucać do wora Plewkopiotrusiowego, ale nie tędy droga.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.06.2023 o godz. 21:50.
Odpowiedz cytując