Wyświetl pojedynczy post
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2023, 17:29
Jak na razie to odeszło dwóch podstawowych zawodników, stanowiących wartość dodaną dla zespołu, czyli Igbekeme oraz Mula.

Niby przyszło trzech nowych zawodników ale jakoś wątpię aby Olejarka wszedł w buty Igbekeme choć bardzo bym tego chciał... ale bądźmy realistami... Oby tylko Olejarka nie został zmarnowany jak Młyński czy Starzyński. Czyli krótko mówiąc osłabienie.
Jeśli chodzi o zamianę Mula - Alfaro... To zamieniamy 26 latka na 32 latka (sic!) więc znając życie na najważniejsze mecze sezonu wypadnie ze względu na kontuzję (tfu!). według mnie to jest osłabienie.

Transferu Ratóna nie rozumiem mając w składzie Biegańskiego i Brodę... Pewnie skończy się jak z Kieszkiem...

Z odejść to szkoda mi wyłącznie Gruszkowskiego. Gość przez moment wyglądał najlepiej ze wszystkich naszych młodych galacticos... Nie ma to jak rozwijanie wiślackich talentów.

Jak na razie to według mnie mamy do czynienie wyłącznie z osłabieniem jakości drużyny... W tej rundzie pomimo ogromnej listy płac... to nie miał kto grać w pierwszej 11, w przypadku kontuzji podstawowego gracza lub słabszej formy.... i potem trzeba było oglądać popisy takiego Cisse na skrzydle albo jakieś taktyczne wynalazki naszego mega/nad trenera Sobolewskiego...

Mam nadzieje, że transfery wzmacniające jeszcze przed nami... bo wiara w to ze osłabiony skład, który mamy awansuje to naiwność... patrząc nawet przez pryzmat tej rundy... Oczywiście mam świadomość, że punktując jak w tej rundzie to awansowalibyśmy bez problemu... tyle tylko, że pojawia się drobny problem, a mianowicie na początku mieliśmy serie meczów bez porażki, a im bliżej końca sezonu to ta średnia punktów na mecz spadała... Poza tym nadchodzący sezon zapowiada się arcyciekawie i będzie bardzo wymagający. Drużyny w I lidze wydają się najmocniejsze od lat... a to oznacza, że w tym nadchodzącym sezonie będzie ciężej awansować niż w tym.

Co gorsza trener Sobolewski jak i właściciele nie lubią uczyć się na błędach... Szkoda tylko, że pod tym względem dobrali się idealnie...
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 25.06.2023 o godz. 17:36.
Odpowiedz cytując