Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2023, 16:43
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Walczymy o ekstraklasę, próbując grać to czego nie potrafi nawet nasza reprezentacja. Ba, do czego Polska piłka nie produkuje piłkarzy. Do tego potrzebujemy dobrze wyszkolonych taktycznie i technicznie zawodników. Hiszpanie dlatego, że to jedyny rynek o jakim ma pojęcie nasz dyrektor sportowy (to nie zarzut), co jest i tak super sprawą w porównaniu do sytuacji sprzed Kiko, gdy transferami zajmowali się specjaliści nie mający pojęcia o żadnym terytorium. Jeśli będziemy chcieli pójść drogą Rakowa, Chorzowa czy Puszczy, Hiszpanie nie będą potrzebni, a nawet niewskazani, bo nie nadają się do typowego polskiego grania, od którego krwawią oczy, ale przynoszącego efekty.
A czy ja napisałem że to źle? Napisałem tylko że inne zespoły Ruch i Puszcza awansowały innymi metodami. Zresztą przeczytaj mojego posta bez emocji. Była to odpowiedź na wcześniejszy post.
Tak inne drogi są też możliwe jak widać na faktach.
BTW
Sam napisałem w poście że skoro Kiko dobrze działa, totrzeba tedy iść. Skąd oburzenie? Bo inne zespoły wybrały inna drogę i awansowały?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując